Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ενστάσεις µπλoκάρουν τους δασικούς χάρτες

Οι ενστάσεις µπλoκάρουν τους δασικούς χάρτες

Στις ενστάσεις έχουν µπλοκάρει οι δασικοί χάρτες, με αποτέλεσµα να μην µπορεί να εκπληρωθεί στο σύνολό της η δέσµευση του υπουργείου Περιβάλλοντος, από τον περασµένο Ιούλιο, ότι θα αποκτούσαν µέχρι το τέλος του 2010 δασικούς χάρτες εννιά περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα, η Πεντέλη, η Νέα Πεντέλη, η Σταµάτα, η Νέα Μάκρη, η Κηφισιά, η Ανθούσα, ο Άγιος Στέφανος, ο Μαραθώνας και η Φυλή.

Στις ενστάσεις έχουν µπλοκάρει οι δασικοί χάρτες, με αποτέλεσµα να μην µπορεί να εκπληρωθεί στο σύνολό της η δέσµευση του υπουργείου Περιβάλλοντος, από τον περασµένο Ιούλιο, ότι θα αποκτούσαν µέχρι το τέλος του 2010 δασικούς χάρτες εννιά περιοχές της Αττικής.

Οι περιοχές είναι οι Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Σταµάτα, Νέα Μάκρη, Κηφισιά, Ανθούσα, Άγιος Στέφανος, Μαραθώνας και Φυλή.

Η βασικότερη ένσταση, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των «Νέων», που προβάλλεται στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ότι η περιοχή δεν είναι δασική αλλά αγρόκτηµα, κάτι που, αν γίνει δεκτό, αλλάζει τους όρους δόµησης.

Προς το παρόν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και αναµένεται να εξεταστούν οι ενστάσεις που θα υποβληθούν µέσα σε διάστηµα 45 ηµερών για τους δασικούς χάρτες σε Μαραθώνα, Πεντέλη και Νέα Πεντέλη.

Ήδη, έχει ενοικιαστεί χώρος στον Ιππόδροµο για να γίνει η ανάρτηση και να ακολουθήσει η διαδικασία των ενστάσεων. Η πιο «δύσκολη» περιοχή θεωρείται από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ ο Μαραθώνας, επειδή περιλαµβάνει τις περισσότερες καµένες εκτάσεις.

Για τις υπόλοιπες έξι περιοχές θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλοι τρεις µήνες, ενώ θα απαιτηθεί τουλάχιστον µία πενταετία για να αποκτήσουν δασικούς χάρτες και οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Σύµφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, ειδικά για περιοχές που βρίσκονται στα όρια οικισµών υπάρχει πολύ µεγάλη ευθύνη της Πολιτείας αφού σε πολλές περιπτώσεις από τις Πολεοδοµίες «δεν δίνονται µε σαφήνεια τα όρια».

Όπως επισημαίνουν, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι υπηρεσίες εκδίδουν οικοδοµικές άδειες «µε επιφύλαξη», το οποίο σηµαίνει ότι «δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν ναγνωρίζουν τα όρια των οικισµών και τη γενικότερη οικιστική νοµοθεσία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024