Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οργανωμένη επιδρομή λαθροθήρων στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού

Οργανωμένη επιδρομή λαθροθήρων στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου του Αμβρακικού, όπου 9 άτομα  με κουκούλες σε 5 βάρκες επί 1,5 ώρα κυνηγούσαν (!) παράνομα και σκότωσαν τουλάχιστον 50 Φαλαρίδες. Μάρτυρες μέλη της Ορνιθολογικής που καταγγέλουν οτι τα θηράματα κατέληξαν σε ταβέρνες της περιοχής.

Μέλη της Ορνιθολογικής έγιναν μάρτυρες μιας καλά οργανωμένης επιδρομής λαθροθήρων στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, παρουσία μάλιστα , όπως υποστηρίζουν, της Αστυνομίας, του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου και του Συνεταιρισμού Αλιέων.

Σύμφωνα με τα μέλη της οικολογικής οργάνωσης, 9 άτομα τα οποία φορούσαν κουκούλες για να μην αναγνωρίζονται, επέβαιναν σε 5 βάρκες και επί 1,5 ώρα κυνηγούσαν παράνομα μέσα στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου! Δηλαδή στην περιοχή που χαρακτηρίζεται Ζώνη Α , περιοχή προστασίας της φύσης , που απαγορεύεται το κυνήγι. Θύματα τουλάχιστον 50 Φαλαρίδες, ενώ επιπλέον με το θόρυβο που προκάλεσαν , έδιωξαν από τις φωλιές τους τους Αργυροπελεκάνους, είδος παγκοσμίως απειλούμενο, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αναπαραγωγή του είδους για φέτος.

Η Ορνιθολογική κατήγγειλε το περιστατικό σε όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες και προχώρησε σε μήνυση στην Εισαγγελία Άρτας. Υποστηρίζει μάλιστα ότι η λαθροθηρία τέτοιου επιπέδου σχετίζεται με το παράνομο εμπόριο άγριων πουλιών στις ταβέρνες της περιοχής, ενώ τα δίκτυα αυτά έχουν χαρακτηριστικά και συμπεριφορά οργανωμένου εγκλήματος.

«Επιβάλλεται, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να αναλάβουν άμεσα την ευθύνη και να επιλύσει το πρόβλημα της φύλαξης στις Προστατευόμενες Περιοχές της χώρας. Δεν μπορούμε πια να παρακολουθούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ‘πετούν το μπαλάκι’ η μία στην άλλη ενώ οι λαθροθήρες αλωνίζουν απροκάλυπτα σε ένα από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Ελλάδας. Επιβάλλεται άμεσα συντονισμός όλων των υπηρεσιών και πολιτική βούληση από τις κεντρικές δομές του κράτου.» δήλωσε ο Ξενοφώντας Κάππας, Διευθυντής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

in.gr

Sports in

«Εμφύλιος» με Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου τα... ΄έχωσε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή το φιάσκο του τελικού Κυπέλλου και προκάλεσε αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024