Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Ο Νέος Οδηγός Καταναλωτών της Greenpeace για τα μεταλλαγμένα

H περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace δημοσίευσε το Νέο Οδηγό Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα. Από την έρευνα που πραγματοποίησε την περίοδο Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2010 και αφορά στα βασικά συστατικά ζωοτροφής που εισάγονται στη χώρα μας, τη σόγια, το καλαμπόκι και τη βαμβακόπιτα, προκύπτει ότι οι περισσότερες γαλακτοβιομηχανίες έχουν εξασφαλίσει καθαρές ζωοτροφές, οπότε είτε διεκδικούν σήμανση στις συσκευασίες τους […]

H περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace δημοσίευσε το Νέο Οδηγό Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα. Από την έρευνα που πραγματοποίησε την περίοδο Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2010 και αφορά στα βασικά συστατικά ζωοτροφής που εισάγονται στη χώρα μας, τη σόγια, το καλαμπόκι και τη βαμβακόπιτα, προκύπτει ότι οι περισσότερες γαλακτοβιομηχανίες έχουν εξασφαλίσει καθαρές ζωοτροφές, οπότε είτε διεκδικούν σήμανση στις συσκευασίες τους ή προχωρούν ήδη στη σήμανση, με δική τους πρωτοβουλία. Ακόμα και στην περίπτωση εταιριών που δραστηριοποιούνται στις αγορές κοτόπουλου και αλλαντικών -όπου φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερη εισροή μεταλλαγμένων ζωοτροφών- έχουν γίνει σημαντικά βήματα βελτίωσης.

«Οι περισσότερες βιομηχανίες γάλακτος » αναφέρεται στην ανακοίνωση της Greenpeace έχουν ήδη πιστοποιηθεί για τη μη χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών. Συγχρόνως δεσμεύονται και διεκδικούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την ειδική σήμανση στη συσκευασία του τελικού προϊόντος τους. » Η καθιέρωση ενός κρατικού σήματος που θα ενημερώνει τους καταναλωτές ότι στο συγκεκριμένο ζωικό προϊόν έχουν αποκλειστεί τα μεταλλαγμένα σε κάθε στάδιο παραγωγής είναι επιτακτικό αίτημα της οργάνωσης , που συμπληρώνει 13 χρόνια δράσης ενάντια στα μεταλλαγμένα.

«Η σήμανση είναι απόδειξη ευθύνης!» τόνισε η Αλεξία Βουρεξάκη, υπεύθυνη της εκστρατείας ενάντια στα μεταλλαγμένα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace. «Ήρθε επιτέλους η στιγμή όλες οι εταιρίες να αντιμετωπίσουν τους καταναλωτές με υπευθυνότητα, αλλά και το Υπουργείο να ανταποκριθεί άμεσα και με συνέπεια στις πρόσφατες ανακοινώσεις του, για δημιουργία κρατικού σήματος. Μόνο έτσι οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τι τρώνε»

in.gr

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024