Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δικαστική διαμάχη ΔΕΛΤΑ –Greenpeace για το σήμα μη χρήσης μεταλλαγμένων.

Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Greenpeace έχει καταθέσει η ΔΕΛΤΑ, με την προσωρινή διαταγή τους να δικάζεται τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου. Αιτία της διαμάχης η έκδοση του Οδηγού Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα (Α εξάμηνο 2011), όπου η εταιρεία βρέθηκε από την κορυφή της κατάταξης –θέση που κατείχε στον προηγούμενο εξαμηνιαίο οδηγό- στην προτελευταία θέση. Και συγκεκριμένα, […]

Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Greenpeace έχει καταθέσει η ΔΕΛΤΑ, με την προσωρινή διαταγή τους να δικάζεται τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου. Αιτία της διαμάχης η έκδοση του Οδηγού Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα (Α εξάμηνο 2011), όπου η εταιρεία βρέθηκε από την κορυφή της κατάταξης –θέση που κατείχε στον προηγούμενο εξαμηνιαίο οδηγό- στην προτελευταία θέση. Και συγκεκριμένα, η πτώση της οφείλεται στην έλλειψη σήμανσης για τη μη χρήση μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές, για την οποία είχε δεσμευτεί.

Η κατάταξη των εταιρειών διαμορφώνεται σύμφωνα με 4 κριτήρια, είναι για όλες τις εταιρείες κοινά, όπως και ο τρόπος αξιολόγησής τους, ενώ γνωστοποιούνται στις εταιρίες από την πρώτη στιγμή που ξεκινάει η σχετική έρευνα, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Greenpeace. Η πρόθεση σήμανσης είναι ένα από τα 4 κριτήρια , που έχει την ίδια βαρύτητα με τα υπόλοιπα .

«Η ΔΕΛΤΑ παρουσίασε σημαντική πτώση στην τρέχουσα έκδοση του Οδηγού.» εξηγούν από την περιβαλλοντική οργάνωση που παρουσιάζει έντονη δράση στον αγώνα κατά των μεταλλαγμένων.«Προσκόμισε όλες τις απαραίτητες γραπτές εγγυήσεις και αναλύσεις για τη μη χρήση μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές, ωστόσο ενώ είχε δηλώσει ότι θα προβεί σε σήμανση στη συσκευασία του τελικού της προϊόντος έως το Μάιο του 2010, δεν το έχει κάνει μέχρι και σήμερα. Η σήμανση είναι ο μόνος τρόπος να μπορούν οι καταναλωτές να γνωρίζουν τι τρώνε.

Αυτή τη στιγμή, συνεχίζουν, η ΔΕΛΤΑ επιχειρεί να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση της συνολικής στάσης ενάντια στα μεταλλαγμένα, όπως αποτυπώνεται στην τρέχουσα έκδοση του Οδηγού Καταναλωτών, παρόλο που τα ίδια αυτά κριτήρια την είχαν φέρει στην πρώτη θέση στην προηγούμενη έρευνα της οργάνωσης (Μάιος 2010). Έτσι, κινείται νομικά εναντίον της Greenpeace, με βασικό της αίτημα την απόσυρση του Οδηγού.

in.gr

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024