Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Greenpeace: Μαζί φυτεύουμε τη λύση στα μεταλλαγμένα

Greenpeace: Μαζί φυτεύουμε τη λύση στα μεταλλαγμένα

Μια νέα καμπάνια ξεκινά η Greenpeace  για να προωθήσει τη χρήση ελληνικών μη μεταλλαγμένων ζωοτροφικών φυτών. Στη νέα δράση της  καλεί τους καταναλωτές να  συμμετέχουν προσφέροντας ένα οποιοδήποτε ποσό ώστε να αγοραστούν οι σπόροι για ελληνικό κτρηοτροφικό κουκί,που θα καλλιεργηθεί σ'ένα χωράφι, έκτασης 50 στρεμμάτων, μέσα στο Νοέμβρη.

Μια νέα καμπάνια ξεκινά η Greenpeace για να προωθήσει τη χρήση ελληνικών μη μεταλλαγμένων ζωοτροφικών φυτών. Στη νέα δράση της καλεί τους καταναλωτές να συμμετέχουν προσφέροντας ένα οποιοδήποτε ποσό ώστε να αγοραστούν οι σπόροι για ελληνικό κτρηοτροφικό κουκί,που θα καλλιεργηθεί σ’ένα χωράφι, έκτασης 50 στρεμμάτων, μέσα στο Νοέμβρη.

Σκοπός είναι, όπως επισημαίνεται από την οργάνωση, να θεριστεί την άνοιξη και τα κουκιά να μεταποιηθούν σε ζωοτροφή με την οποία θα τραφούν ζώα που θα παράξουν γάλα και δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι η παραγωγή ντόπιων ζωικών προϊόντων, χωρίς να χρησιμοποιείται η εισαγόμενη σόγια είναι εφικτή.

«Η χειμερινή καλλιεργητική περίοδος των κτηνοτροφικών φυτών» Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία «βρίσκεται σε εξέλιξη και οι καταναλωτές δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα κινητοποιηθούν οι εταιρείες ζωικών προϊόντων, οι περισσότερες από τις οποίες σιωπούν. Παραπάνω από 52.000 πολίτες ήταν στο πλευρό μας όταν κάποιες από τις εταιρείες ανακοίνωσαν τα πρώτα βήματά τους για στροφή στα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά και όταν ακούσαμε τις πρώτες εξαγγελίες του υπουργού, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Με τη συμβολή του κόσμου πάμε ένα βήμα πιο πέρα και καλλιεργούμε μαζί κτηνοτροφικά κουκιά, για να γίνει η χώρα μας και πάλι παραγωγική

Η Greenpeace καλεί τον κόσμο να στηρίξει αυτή τη δράση μέσα από την ιστοσελίδα www.projectmass.org και να πιέσει τις εταιρείες ζωικών προϊόντων και τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσουν αποφασιστικά στην καλλιέργεια ντόπιων κτηνοτροφικών φυτών για την παραγωγή ελληνικών ζωοτροφών.

in.gr

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024