Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΕΦ: Όχι στη δραστική μείωση των εγγυημένων τιμών για τα νέα φωτοβολταϊκά

ΣΕΦ: Όχι στη δραστική μείωση των εγγυημένων τιμών για τα νέα φωτοβολταϊκά

Την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα από την Κίνα φωτοβολταϊκά πάνελ επικαλείται ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών(ΣΕΦ)  και ζητά από το ΥΠΕΚΑ να μην προχωρήσει στη δραστική μείωση των εγγυημένων τιμών των νεοεισερχόμενων φωτοβολταϊκών.

Την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα από την Κίνα φωτοβολταϊκά πάνελ επικαλείται ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών(ΣΕΦ) και ζητά από το ΥΠΕΚΑ να μην προχωρήσει στη δραστική μείωση των εγγυημένων τιμών των νεοεισερχόμενων φωτοβολταϊκών. ( Η ανακοίνωσή του δημοσιοποιήθηκε νωρίστερα από την απόφαση του ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει σε μείωση των εγγυημένων τιμών )
Ο ΣΕΦ εξηγεί ότι το ύψος των δασμών, που δεν έχει καθορισθεί αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα διαμορφωθεί στο 47%, θα έχει σημαντική επίπτωση στο επενδυτικό κόστος-οι υπολογισμοί του το τοποθετούν στο 15-20%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξει την πτωτική τάση των τιμών της τελευταίας 5ετίας και την οποία, όπως εξηγεί ο ΣΕΦ, επικαλείται η ΡΑΕ στην εισήγησή της προς το ΥΠΕΚΑ για τη μείωση των εγγυημένων τιμών στα φωτοβολταϊκά.
Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΕΚΑ στο πλαίσιο της υποχρέωσής του για την διαρκή προσαρμογή των εγγυημένων τιμών στα νέα φωτοβολταϊκά και έχοντας ως γνώμονα αφενός να παραμένουν σε βιώσιμα επίπεδα και αφετέρου να επιβαρύνουν το λιγότερο δυνατό τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ ζήτησε από τη ΡΑΕ τη γνωμοδότηση για τη διαμόρφωση των τιμών.
Η ρυθμιστική αρχή γνωμοδότησε για μείωση των εγγυημένων τιμών, κάνοντας μια σειρά από παραδοχές , που όπως υποστηρίζει ο ΣΕΦ στην ανακοίνωσή του, δεν παρουσιάζονται αναλυτικά στη γνωμοδότηση της. « Τα αποτελέσματα, πάντως» αναφέρει χαρακτηριστικά «στα οποία κατέληξε η ΡΑΕ επαληθεύονται μόνο αν στα σχετικά οικονομικά μοντέλα εισαχθούν μη ρεαλιστικές τιμές επενδυτικού και λειτουργικού κόστους.»
Αν λοιπόν, καταλήγει η ανακοίνωση, το ΥΠΕΚΑ προχωρήσει στη δραστική μείωση των εγγυημένων τιμών που εισηγείται η ΡΑΕ , χωρίς να λάβει υπόψιν τα νέα δεδομένα,τα νέα φωτοβολταϊκά έργα θα καταστούν μη βιώσιμο για μακρό χρονικό διάστημα.

in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024