Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H IKEA επεκτείνεται στα οικιακά φωτοβολταϊκά

H IKEA επεκτείνεται στα οικιακά φωτοβολταϊκά

Ο γίγαντας των συναρμολογούμενων επίπλων IKEA ξεκινά τη διάθεση οικιακών φωτοβολταϊκών στη Βρετανία, με την προοπτική να φέρει σταδιακά την ανανεώσιμη ενέργεια στα καταστήματά της σε όλο τον κόσμο. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν φημίζεται για τη λιακάδα του, προσφέρει όμως το κατάλληλο περιβάλλον για το εγχείρημα.

Ο γίγαντας των συναρμολογούμενων επίπλων IKEA ξεκινά τη διάθεση οικιακών φωτοβολταϊκών στη Βρετανία, με την προοπτική να φέρει σταδιακά την ανανεώσιμη ενέργεια στα καταστήματά της σε όλο τον κόσμο.

«Τα τελευταία χρόνια οι τιμές των φωτοβολταϊκών πάνελ έχουν πέσει. Είναι η κατάλληλη στιγμή για τους καταναλωτές» δήλωσε ο Στιβ Χάουαρντ, διευθυντής Βιωσιμότητας στη σουηδική εταιρεία.

Η Βρετανία δεν φημίζεται για τη λιακάδα της, προσφέρει όμως το κατάλληλο περιβάλλον για το εγχείρημα της IKEA. Όπως εξήγησε ο Χάουαρντ, η Βρετανία παρουσιάζει τον κατάλληλο συνδυασμό οικονομικών κινήτρων για τους καταναλωτές και σχετικά υψηλών τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Η απόφαση για τη διάθεση φωτοβολταϊκών σε άλλες χώρες θα λαμβάνεται «αγορά προς αγορά» είπε.

Από τη Δευτέρα, το κατάστημα της IKEA στο Σαουθάμπτον θα προσφέρει φωτοβολταϊκά για στέγες που κατασκευάζονται από την κινεζική Hanergy. Ένα στάνταρτ σύστημα των 3,36 kilowatt θα κοστίζει 5.700 λίρες (6.780 ευρώ) συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας συμβουλών και σχεδιασμού, καθώς και του κόστους εγκατάστασης, συντήρησης και ενεργειακής παρακολούθησης.

Για το μέσο νοικοκυριό το διάστημα που απαιτείται για απόσβεση υπολογίζεται στα επτά χρόνια. «Η ενέργεια θα είναι δωρεάν μετά την πρώτη επταετία» είπε ο Χάουαρντ.

Ορισμένα πολυκαταστήματα, όπως το Home Depot και το Lowe’s, προσφέρουν ήδη οικιακά φωτοβολταϊκά στην αμερικανική αγορά. Σε άλλες χώρες, όμως, οι καταναλωτές πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς σε μια πληθώρα εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Η βρετανική κυβέρνηση προσφέρει οικονομικά προγράμματα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, δίνοντας στους ιδιώτες τη δυνατότητα να τα αγοράζουν χωρίς προκαταβολή και να τα εξοφλούν σε βάθος χρόνου, Επιπλέον, τους δίνει τη δυνατότητα να πωλούν στο εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης το πλεόνασμα της παραγωγής τις ηλιόλουστες μέρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024