Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW

BMW


Χωρίς τη μεγάλη «έκπληξη» στη σύνθεσή της «κατεβαίνει» η BMW στο Παρίσι. Έστω και αν η πρωτότυπη εκδοχή της Σειράς 6 είναι αυτή που κλέβει την παράσταση, η δεύτερη γενιά της πετυχημένης X3 παρουσιάζει δίχως καμία αμφιβολία το μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον.

Το βαυαρικό SUV συγκεντρώνει, πλέον, όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μέχρι σήμερα συναντούσαμε αποκλειστικά στις κορυφαίες προτάσεις της BMW, αναβαθμίζοντας παράλληλα την ευρυχωρία και την πρακτικότητα του εσωτερικού της. Δείγμα υψηλής τεχνολογίας αποτελεί το Dynamic Drive Control, ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης των 3,0 λίτρων με τους 306 ίππους και το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό της συγκεκριμένης έκδοσης.

Το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης xDrive, που εξακολουθεί να διαφοροποιεί την X3 από τις αντίστοιχες προτάσεις του ανταγωνισμού, περνά και στις εκδόσεις της Σειράς 5 (Saloon και Touring), σε συνδυασμό με την προσθήκη νέων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου.

Την παράδοση της BMW στην κατασκευή επιβλητικών coupe συνεχίζει η πρωτότυπη εκδοχή της Σειράς 6, στην οποία ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED του μπροστινού και πίσω τμήματος, ο προηγμένος εξοπλισμός του εσωτερικού και η κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Η έκδοση παραγωγής της Σειράς 6 Coupe αναμένεται μέσα στο 2011, σε αντίθεση με τη νέα X3, η οποία θα διατίθεται στην ελληνική αγορά από το τέλος του χρόνου.

Με αυξημένες διαστάσεις -το μήκος του αμαξώματος έχει «κερδίσει» σχεδόν οκτώ εκατοστά, ξεπερνώντας, πλέον, τα 4,65 μέτρα- η αποκλειστικά τετρακίνητη BMW υπόσχεται μεγαλύτερη άνεση και ευρυχωρία στο εσωτερικό της.

Απτή απόδειξη των παραπάνω αποτελεί ο όγκος του χώρου αποσκευών, ο οποίος αυξήθηκε σε σχέση με το παρελθόν από τα 480 λίτρα στα 550, ενώ με την αναδίπλωση της πίσω σειράς καθισμάτων μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.600 λίτρα.

Πέρα από την ευρυχωρία του εσωτερικού, στην άνεση των επιβατών συμβάλλει καθοριστικά και ο αναβαθμισμένος εξοπλισμός, στον οποίο ξεχωρίζει το προηγμένο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης με TFT οθόνη 8,8 ιντσών.

Ουσιαστικές βελτιώσεις, ωστόσο, παρουσιάζουν και τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, όπως η διάταξη των ανεξάρτητων αναρτήσεων του μπροστινού (γόνατα) και του πίσω άξονα (πολλαπλοί σύνδεσμοι).

Δίχως καμία αμφιβολία βέβαια, τον τίτλο του αδιαμφισβήτητου πρωταγωνιστή στη νέα X3 διεκδικεί ο τρίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης άμεσου ψεκασμού, ο οποίος αποδίδει 306 ίππους και 400 Nm ροπής.

Η συγκεκριμένη έκδοση συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων -γνωστό από την παρουσία του στις BMW 5 και 7-, ενώ διαθέτει start&stop και ένα σύνολο συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας που περιορίζουν τη μέση τιμή της κατανάλωσης βενζίνης στα 8,8 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Τη μοναδική -για την ώρα βενζινοκίνητη έκδοση- της νέας X3 πλαισιώνει ένας δίλιτρος κινητήρας diesel, η ισχύς του οποίου φτάνει τους 184 ίππους και η μέγιστη τιμή της ροπής τα 380 Nm.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024