Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz

Mercedes-Benz


Τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες «μετρά» η Mercedes-Benz στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που φιλοξενεί αυτές τις ημέρες το Παρίσι.

Φιλικότερη προς το περιβάλλον είναι η νέα CLS-Class, διαθέτοντας νέους, οικονομικότερους κινητήρες, οι οποίοι έχουν περιορίσει τις ενεργειακές τους απαιτήσεις κατά 25%.

Ταυτόχρονα, η CLS αποτελεί το πρώτο μοντέλο της γερμανικής φίρμας που διαθέτει στον βασικό της εξοπλισμό ένα νέο, ηλεκτρο-υδραυλικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, ενώ για πρώτη φορά μπορεί να επιλέξει κανείς -έστω και προαιρετικά- προβολείς τεχνολογίας LED.

Συμβατές με τις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις είναι και οι προδιαγραφές της S 250 CDI BlueEFFICIENCY. Η πρώτη τετρακύλινδρης S-Class στην ιστορία καταναλώνει μόλις 5,7 λίτρα πετρελαίου για κάθε 100 χλμ. χωρίς βέβαια να υποβαθμίζει τις επιδόσεις της στην άσφαλτο.

Το αντίθετο μάλιστα, καθώς η πολυτελέστατη μπερλίνα της γερμανικής φίρμας επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,2 δευτερόλεπτα και φτάνει την τελική ταχύτητα των 240 χλμ./ώρα.

Μηδενικών ρύπων είναι η A-Class E-CELL, η οποία δεν άργησε να ακολουθήσει το ηλεκτροκίνητο παράδειγμα της B-Class, παραχωρώντας τη θέση των συμβατικών κινητήρων σε ένα ηλεκτρικό μοτέρ 95 ίππων και 250 Nm ροπής.

Από τη δική τους πλευρά, οι συσσωρευτές ιόντων-λιθίου εξασφαλίζουν αυτονομία, 200 χιλιομέτρων, γεγονός που τοποθετεί την ηλεκτροκίνητη A-Class ακόμη πιο κοντά στην ευρεία παραγωγή της.

Η ανανεωμένη CL-Class, με νέο σύστημα άμεσου ψεκασμού στις εκδόσεις βενζίνης και το νέο Viano, συμπληρώνουν το στόλο των τετράτροχων προτάσεων που θα πρέπει να περιμένουμε τους επόμενους μήνες από τη Mercedes-Benz.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024