Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Renault

Renault


Πλήρης αναμένεται να είναι η ηλεκτροκίνητη γκάμα της Renault μέσα στα επόμενα χρόνια. Η αρχή θα γίνει με τα Fluence και Kangoo Express ZE, τα οποία θα κοστίζουν 26.000 ευρώ και 20.000 ευρώ αντίστοιχα.

Στην πρώτη περίπτωση, η γαλλική μπερλίνα εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 95 ίππων και μπαταρίες ιόντων-λιθίου που εξασφαλίζουν αυτονομία 160 χιλιομέτρων.

Ανάλογο είναι και το παράδειγμα του Kangoo Express ZE, μόνο που η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα φτάνει τους 60 ίππους.

Συγκρίσιμα με την ευελιξία ενός scooter είναι τα χαρακτηριστικά του Twizy, το την κίνηση του οποίου αναλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 20 ίππων.

Η αυτονομία του λιλιπούτειου Renault φτάνει τα 100 χιλιόμετρα και τη τελική του ταχύτητα μέχρι τα 75 χλμ./ώρα.

Στα μέσα του 2012 η γαλλική φίρμα προγραμματίζει την παραγωγή και του ZOE. Στη σημερινή του μορφή το ηλεκτροκίνητο supermini αγγίζει σε μήκος τα 4,4 μέτρα, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ με το οποίο εφοδιάζεται παράγει 80 ίππους και 222 Nm ροπής.

Με αυτονομία 160 χιλιομέτρων, το ZOE μπορεί να ανακτήσει το 80% της ενέργειάς του μέσα σε 30 λεπτά.

Νέες σχεδιαστικές πρακτικές εφαρμόζει το ηλεκτροκίνητο DeZir. Το εντυπωσιακό coupe των 150 ίππων διακρίνεται για την αεροδυναμική του σχεδίαση και τις εξαιρετικές επιδόσεις του, καθώς σύμφωνα με τον κατασκευαστή επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5 δευτερόλεπτα.
Στην άνεση, στην ευρυχωρία και στην ποιότητα προσανατολίζεται τόσο το Renault Altitude, μια μπερλίνα 4,9 μέτρων, όσο και οι ανανεωμένες εκδοχές των Laguna και Espace.

H αναβαθμισμένη εκδοχή της Laguna προσφέρει τη δυνατότητα τοποθέτησης του συστήματος τετραδιεύθυνσης σε περισσότερες εκδόσεις, εκσυγχρονίζοντας παράλληλα το σχεδιασμό και τον εξοπλισμό άνεσης που τη συνοδεύει.

Αντίστοιχα, το Espace διαθέτει πλουσιότερο εξοπλισμό, ενώ πλαισιώνεται από αναβαθμισμένα κινητήρια σύνολα βενζίνης και πετρελαίου.

Την δική του πρεμιέρα πραγματοποιεί και ο diesel κινητήρας των 1,6 λίτρων, ο οποίος θα τοποθετηθεί αρχικά στο Megane και το Scenic, παράγoντας 130 ίππους και 300 Nm ροπής.

auto.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024