Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Saab

Saab


Στην ηλεκτροκίνηση επενδύει το μέλλον της και η Saab, με την εξέλιξη του 9-3 ePower, το οποίο πραγματοποιεί την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Παρίσι.

Η συγκεκριμένη έκδοση του 9-3 Combi αποτελεί το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα που παρουσιάζει η Saab στην πολύχρονη ιστορία της.

Συνολικά 70 ηλεκτροκίνητα 9-3 πρόκειται να διατεθούν στη Σουηδία μέσα στην επόμενη χρονιά, στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξης του αυτοκινήτου.

Στόχος είναι το 9-3 Combi να εξασφαλίζει αυτονομία 200 χιλιομέτρων, έχοντας εξοπλιστεί με μπαταρίες ιόντων-λιθίου που φέρουν την υπογραφή της Boston Power.

To μηδενικών ρύπων Saab θα εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 184 ίππων και ένα μονής σχέσης κιβώτιο που θα μεταφέρει την ισχύ του μοτέρ στους μπροστινούς τροχούς.

Σύμφωνα με τη σουηδική φίρμα, η τελική ταχύτητα της έκδοσης ePower θα φτάνει τα 150 χλμ./ώρα και η διαδικασία επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε 8,5 δευτερόλεπτα.

Οι μπαταρίες θα βρίσκονται τοποθετημένες στο τροποποιημένο δάπεδο του αμαξώματος, εκμεταλλευόμενες το χώρο που μέχρι σήμερα αντιστοιχούσε στον άξονα μετάδοσης και στο δοχείο καυσίμου.

Η προηγμένη τεχνολογία των συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας τους επιτρέπει να διατηρούν τις ιδιότητές του ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασίες, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η αντοχή τους στο χρόνο.

Μόλις 3 με έξι ώρες αρκούν για την πλήρη επαναφόρτιση των μπαταριών στο οικιακό δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, χρόνος που μπορεί να περιοριστεί ακόμη περισσότερο αν η ένταση του ρεύματος αυξηθεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Jan Åke Jonsson, οι ετήσιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να φτάσουν τις 500.000 και η Saab είναι αποφασισμένη να συμμετάσχει σε αυτήν τη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία αυτοκινήτων.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024