Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
smart

smart


Με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο scooter, η smart παρουσιάζει μια ακόμα λύση για τις αστικές μετακινήσεις. Το επαναστατικό «escooter» μεταφέρει τα πλεονεκτήματα του ηλεκτροκίνητου smart fortwo στους δύο τροχούς, επενδύοντας στις συμπαγείς διαστάσεις, και στην ευελιξία που μπορεί να προσφέρει μια τέτοια πρόταση.

Με πλαίσιο από ατσάλι και αλουμίνιο, το δίτροχο smart δεν διαφοροποιείται από την κατασκευαστική πρακτική της φίρμας, παρέχοντας εκτός των άλλων εκτεταμένες εφαρμογές ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως το ABS, ο αερόσακος και το Blind Spot System.

Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα των 4 kW που είναι ενσωματωμένος στον πίσω τροχό και τους συσσωρευτές ιόντων λιθίου, το escooter εξασφαλίζει αυτονομία 100 χιλιομέτρων, φτάνοντας την τελική ταχύτητα των 45 χιλιομέτρων.

Η πλήρης φόρτιση των μπαταριών σε οικιακό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας διαρκεί τρεις έως πέντε ώρες, την ίδια στιγμή που ένα smartphone αναλαμβάνει το ρόλο του πίνακα οργάνων ή του συστήματος δορυφορικής πλοήγησης, με την τοποθέτησή του στην αντίστοιχη υποδοχή στο τιμόνι.

Αντίστοιχων προδιαγραφών είναι και ηλεκτροκίνητο ποδήλατο ebike, το οποίο ζυγίζει μόλις 22 κιλά και εξοπλίζεται με ένα μοτέρ 250 watt, με τη βοήθεια του οποίου αγγίζει την τελική ταχύτητα 25 χλμ./ώρα.

Η αυτονομία που εξασφαλίζουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου κυμαίνεται από τα 30 έως και τα 90 χιλιόμετρα, καθώς κατά την διαδικασία της επιβράδυνσης το ηλεκτρικό μοτέρ μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική.

auto.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024