Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche

Porsche

Η επόμενη γενιά της Porsche 911 συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις σημαντικότερες πρεμιέρες που φιλοξενεί η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Οι διακριτικές -όπως πάντα- αλλαγές στη σχεδίαση του αμαξώματος αυτή τη φορά συνδυάζονται με την αύξηση των διαστάσεων και ειδικότερα το μεταξονίου που «κέρδισε» δέκα εκατοστά. Η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου -στο πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη- […]

Η επόμενη γενιά της Porsche 911 συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις σημαντικότερες πρεμιέρες που φιλοξενεί η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Οι διακριτικές -όπως πάντα- αλλαγές στη σχεδίαση του αμαξώματος αυτή τη φορά συνδυάζονται με την αύξηση των διαστάσεων και ειδικότερα το μεταξονίου που «κέρδισε» δέκα εκατοστά.

Η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου -στο πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη- υπόσχεται μειωμένο κατά 45 κιλά βάρος και ταυτόχρονα περαιτέρω περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου.

Η προσπάθεια αυτή ενισχύεται τόσο με τη βελτίωση της αεροδυναμικής συμπεριφοράς του αμαξώματος όσο και με το συνδυασμό της τεχνολογίας του άμεσου ψεκασμού με το σύστημα start&stop σε όλες τις εκδόσεις του αυτοκινήτου.

Περνώντας στα μηχανικά μέρη, ο πρωταγωνιστικός ρόλος εξακολουθεί να ανήκει στους εξακύλινδρους κινητήρες boxer.

Με χωρητικότητα 3,4 λίτρων, το μοτέρ που εξοπλίζει την έκδοση Carrera αποδίδει 350 ίππους, καταναλώνοντας μόλις 8,2 λίτρα καυσίμου/100 χλμ., σε περίπτωση που επιλέξει κανείς το ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων αντί για το επίσης επτατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Τους 400 ίππους έχει φτάσει η έκδοση Carrera S των 3,8 λίτρων, η κατανάλωση της οποίας περιορίστηκε κατά 14%, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, υποχωρώντας στα 8,7 λίτρα/100 χλμ.

Πέρα από την νέα 911, η Porsche θα παρουσιάσει την πετρελαιοκίνητη έκδοση της Panamera, με κινητήρα 3,6 λίτρων και ισχύ 250 ίππων, την Cayman S Black Edition, την ηλεκτροκίνητη Boxer E και την πανίσχυρη 911 GT3 RS των 500 ίππων.

auto.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024