Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo

Volvo

Νέα συστήματα ανάκτησης ενέργειας φιλοδοξεί να εντάξει στην γκάμα της η Volvo, περιορίζοντας παράλληλα τον κυβισμό των κινητήρων και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η νέα γκάμα τετρακύλινδρων κινητήρων της Volvo «VEA» (Volvo Environmental Architecture) θα περιλαμβάνει βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες άμεσου ψεκασμού, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα προτάσεων. Οι νέοι κινητήρες έχουν περιορίσει τον αριθμό των […]

Νέα συστήματα ανάκτησης ενέργειας φιλοδοξεί να εντάξει στην γκάμα της η Volvo, περιορίζοντας παράλληλα τον κυβισμό των κινητήρων και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η νέα γκάμα τετρακύλινδρων κινητήρων της Volvo «VEA» (Volvo Environmental Architecture) θα περιλαμβάνει βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες άμεσου ψεκασμού, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα προτάσεων.

Οι νέοι κινητήρες έχουν περιορίσει τον αριθμό των επιμέρους τμημάτων τους κατά 60%, όντας κατά 90 κιλά ελαφρύτεροι, σε σχέση με τους σημερινούς, ενώ ο συμπαγής σχεδιασμός τους θα ευνοεί τη συνύπαρξη ηλεκτρικών μοτέρ.

Υβριδικοί συνδυασμοί ή αντίστοιχες τεχνολογίες ανάκτησης και επαναχρησιμοποίησης ενέργειας θα προσφέρουν επιπλέον ισχύ, ικανοποιώντας τις υψηλότερες απαιτήσεις.

Σύντομα, άλλωστε, η Volvo θα αποτελέσει έναν από τους πρώτους κατασκευαστές που θα δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες ένα σύστημα λήψης ισχύος από σφόνδυλο.

Γνωστό και ως KERS, το συγκεκριμένο σύστημα ανακτά την κινητική ενέργεια κατά τη διάρκεια επιβράδυνσης του αυτοκινήτου και στη συνέχεια την επαναχρησιμοποιεί συμβάλλοντας στην επιτάχυνσή του.

Παράλληλα μία νέα και εξίσου επαναστατική πλατφόρμα (Scalable Platform Architecture) θα επιτρέπει σε όλα σχεδόν τα μοντέλα της Volvo να κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής, δημιουργώντας τις απαραίτητες, στις ημέρες μας, οικονομίες κλίμακας.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα που θα προσφέρει η νέα πλατφόρμα της σουηδικής φίρμας θα πρέπει να προσθέσουμε και τον περιορισμό του συνολικού βάρους, ο οποίος μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 150 κιλά.

Τέλος, η νέα αρχιτεκτονική των μοντέλων της Volvo θα επιτρέψει τον πιο τολμηρό σχεδιασμό τους, στοιχεία του οποίου θα αποκαλύψει το νέο concept car που θα παρουσιάσει η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία στην Φρανκφούρτη.

To πρώτο δείγμα γραφής του νέου σχήματος που θα πρωταγωνιστήσει στην μελλοντική γκάμα της Volvo αποτελεί το πρωτότυπο Concept You.

Αποτελώντας τη σχεδιαστική συνέχεια του Concept Universe, υιοθετεί προηγμένες τεχνολογίες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την πολυτέλεια, την άνεση και την πρακτικότητα.

auto.in.gr

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024