Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Audi

Audi

Τη δεύτερη γενιά του A3 Cabriolet αποκαλύπτει η Audi στην 65η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, δίνοντας συνέχεια στην παράδοση που θέλει το γερμανικό μικρομεσαίο να αποκτά έκδοση με ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή. Η σημαντική αύξηση των εξωτερικών του αμαξώματος και ειδικότερα του μήκους ξεχωρίζει ανάμεσα στις προδιαγραφές της δεύτερης γενιάς του Audi A3 Cabriolet. […]

Τη δεύτερη γενιά του A3 Cabriolet αποκαλύπτει η Audi στην 65η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, δίνοντας συνέχεια στην παράδοση που θέλει το γερμανικό μικρομεσαίο να αποκτά έκδοση με ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή.

Η σημαντική αύξηση των εξωτερικών του αμαξώματος και ειδικότερα του μήκους ξεχωρίζει ανάμεσα στις προδιαγραφές της δεύτερης γενιάς του Audi A3 Cabriolet.

Το συνολικό μήκος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 18 εκατοστά, φτάνοντας πλέον τα 4,42 μέτρα και δίνοντας την ευκαιρία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου να αποκτήσει την απαιτούμενη ευρυχωρία αλλά και στον χώρο αποσκευών να αυξήσει το όγκο του κατά 60 λίτρα.

Παρά την αύξηση των διαστάσεων, το βάρος περιορίστηκε κατά 50 κιλά γεγονός που σε συνδυασμό με τους αποδοτικότερους κινητήρες βενζίνης και diesel έχει περιορίσει σημαντικά τόσο την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Αναλυτικότερα, το μικρομεσαίο Audi εφοδιάζεται με του γνώριμους TFSI κινητήρες βενζίνης των 1,4 και 1,8 λίτρων με ισχύ 140 και τους 180 ίππων αντιστοίχως.

Δύο είναι και οι κινητήρες που απαρτίζουν την πετρελαιοκίνητη γκάμα του αυτοκινήτου, με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων να αποδίδει 110 ίππους και τον δίλιτρο TDI να φτάνει τους 150 ίππους.

Ξεχωριστή θέση στην γκάμα του νέου A3 Cabriolet διεκδικεί η αποκλειστικά τετρακίνητη έκδοση S3, η οποία εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας δύο λίτρων και απόδοσης 300 ίππων.

Οι πωλήσεις του αυτοκινήτου στη γερμανική αγορά θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του έτους, με τιμή εκκίνησης για την έκδοση βενζίνης των 1,4 λίτρων τα 31.700 ευρώ.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από τη γέννηση του Αudi Sport quattro, η γερμανική φίρμα φέρνει στην 65η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ένα υβριδικό πρωτότυπο 700 ίππων.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για να συνδέσει κανείς το υβριδικό Audi Sport quattro concept του 2013 με το βαμμένο στα χρώματα του πολέμου Sport quattro του W.Rohrl, του S.Blomgvist και της M.Mouton, έστω και αν δεν λείπουν εκείνα τα στοιχεία που δηλώνουν ότι έχεις να κάνεις με ένα απολύτως σύγχρονο τετράτροχο.

Εμπνευσμένο από το ένδοξο αγωνιστικό του παρελθόν αλλά με τους μπροστινούς τροχούς του στραμμένους προς το μέλλον, το Audi Sport quattro concept εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύνολο.

Η συνδυαστική του απόδοση φτάνει τους 700 ίππους και τα 800 Nm ροπής, καθώς ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 4,0 λίτρων καλείται να συνεργαστεί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 110 kW.

Αντλώντας την απαραίτητη ενέργεια από τις υδρόψυκτες μπαταρίες ιόντων λιθίου, το Audi Sport quattro concept μεταμορφώνεται σε ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο τετράτροχο με αυτονομία 50 χιλιομέτρων και μηδενικές εκπομπές ρύπων (EV Mode).

Οι επιδόσεις που υπόσχεται η σύγχρονη εκδοχή του Audi quattro -τα 100 χλμ./ώρα έρχονται από στάση σε 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα- επιτυγχάνονται με τη συνδυαστική ισχύ των 800 ίππων σε πλήρη… ανάπτυξη και το Driving Mode στη θέση Sport.

Παρά τα εντυπωσιακά νούμερα των επιδόσεων, η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου του Audi Sport quattro concept δεν ξεπερνά τα 2,5 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 59 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Την υπογραφή του σχεδιαστικού οίκου Giugiaro, ο οποίος ανήκει στον όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών VW, φέρει το εντυπωσιακό nanuk quattro concept.

Παρά το γεγονός ότι το φουτουριστικό πρωτότυπο της Audi επιχειρεί να υιοθετήσει τα χαρακτηριστικά ενός crossover, οι τεχνικές του προδιαγραφές παραπέμπουν σε υπερ-αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, το nanuk quattro concept εφοδιάζεται με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V10 κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 5,0 λίτρων, η απόδοση του οποίου αγγίζει τους 544 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης και του αναβαθμισμένου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, ενώ χάρη στην αερανάρτηση ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει, κατά 10 χιλιοστά, την απόσταση που χωρίζει το αμάξωμα από το έδαφος.

Τις εξωτικές προδιαγραφές του πρωτότυπου Audi συμπληρώνουν οι ανθρακονημάτινοι δίσκοι του συστήματος πέδησης, καθώς και η τετραδιεύθυνση.

Με μήκος 4,54 μέτρων και βάρος που δεν ξεπερνά τα 1.900 κιλά nanuk quattro concept επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα.

Ανανεωμένη επιστρέφει και η κορυφαία μπερλίνα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο λόγος για το μήκους 5,14 μέτρων Α8, που διακρίνεται για την τεχνολογία Matrix LED των φωτιστικών σωμάτων-προβολέων, τα νέα σύστημα υποβοήθησης του οδηγού καθώς την πληρότητα της γκάμας των εκδόσεών του.

Ανάμεσα στις συμβατικές εκδόσεις βενζίνης ή πετρελαίου, ξεχωρίζει το A8 Hybrid που συνδυάζει ένα υπερτροφοδοτούμενο μοτερ βενζίνης 2,0 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας 245 ίππους, καθώς και το S8 με τον οκτακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων και απόδοσης 520 ίππων.

Γ.Α

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024