Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Peugeot

Peugeot

Αν και η παρουσία του έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό, η νέα γενιά του Peugeot 308 κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο της πιο ενδαφέρουσας, με την ευρεία έννοια, παρουσίας της γαλλικής φίρμας στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τόσο στην έκδοση παραγωγής του όσο και στην σκληροπυρηνική και πρωτότυπη “R”. Εκτός από την νέα αισθητική που τονίζει το […]

Αν και η παρουσία του έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό, η νέα γενιά του Peugeot 308 κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο της πιο ενδαφέρουσας, με την ευρεία έννοια, παρουσίας της γαλλικής φίρμας στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τόσο στην έκδοση παραγωγής του όσο και στην σκληροπυρηνική και πρωτότυπη “R”.

Εκτός από την νέα αισθητική που τονίζει το δυναμικό και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο χαρακτήρα του αυτοκινήτου, το 308 ξεχωρίζει χάρη στη χρήση της νέας πλατφόρμας των Γάλλων, EMP2.

Η EMP2, εξασφαλίζει στο δημοφιλές Peugeot ένα περιορισμένο αποτύπωμα καθώς το μήκος του δεν ξεπερνά τα 4,25 μέτρα, σε συνδυασμό με ένα γενναιόδωρο, για τα δεδομένα της κατηγορίας, εσωτερικό, αλλά και κατά 140 κιλά χαμηλότερο βάρος.

Συνεπικουρούμενου του χαμηλού βάρους το 308 θα προσφέρει πιο δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά αλλά και μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Ξεκινώντας την εμπορική του πορεία με πέντε κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, θα έχει, ως «αφετηρία» για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 93 γραμμ./χλμ.

Ωστόσο, αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ, μιας και σύντομα θα προστεθούν στην γκάμα του 308 και ένας νέος τρικύλινδρος τεχνολογίας e-THP βενζινοκινητήρας με χωρητικότητα 1,2 λίτρων αλλά και νέες πετρελαιοκίνητες εκδόσεις BlueHDi οι οποίες χάρη σε παρεμβάσεις στο σύστημα διαχείρισης καυσαερίων και στο φίλτρο σωματιδίων των πετρελαιοκινητήρων τους καθιστούν αποδοτικότερους, με τιμή έναρξης για το διοξείδιο του άνθρακα στα 82 γραμμ./χλμ.

Το παρών στο περίπτερο της Peugeot δίνει και το 308 R μια πρωτότυπη σκληροπυρηνική έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου με το δίχρωμο ανθρακονημάτινο χαμηλωμένο αμάξωμα της να κρύβει μεγαλύτερα μετατρόχια, sport ανάρτηση, ένα διαφορικό Torsen στο μπροστινό άξονα αλλά κυρίως ένα, τετρακύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων με απόδοση 270 ίππους και 330 Nm ροπής.

Ο παραπάνω κινητήρας είναι ο ίδιος που εξοπλίζει και την ισχυρότερη εκδοχή του RCZ-R που παρουσιάζεται ως έκδοση παραγωγής στην Φρανκφούρτη και το οποίο, χάρη στις παραπάνω προδιαγραφές του κινητήρα του, αλλά και ένα χαμηλότερο κατά 17 κιλά βάρος, αποκτά τον τίτλο του ισχυρότερου “road-legal” Peugeot στην ιστορία της φίρμας.

Την πράσινα αγωνιστική τιμή της Peugeot στη γερμανική έκθεση καλείται να υπερασπιστεί το 208 Hybrid FE, το οποίο αποτελεί καρπό της Peugeot Sport και υπόσχεται να προσφέρει επιδόσεις αντάξιες τις GTi έκδοσης του 208 εκλύοντας στην ατμόσφαιρα κάτω από 49 γραμμ./χλμ διοξειδίου του άνθρακα.

Χάρη στο συνδυασμό τεχνολογίας από το αγωνιστικό πρωτότυπο της Peugeot, 908 Hybrid 4 Le Mans –ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες- με ένα βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων και στο ιδιαίτερα χαμηλό συνολικό του βάρος που περιορίζεται στα 975 κιλά, το 208 Hybrid FE Concept επιταχύνει από 0-100 χλμ./ωρα σε οχτώ δευτερόλεπτα, εμφανίζει θεωρητική κατανάλωση καυσίμου που ισοδυναμεί με 2,09 λίτρα/100 χλμ.

Ανανεωμένα επίσης επιστρέφουν τα 3008 και 5008 τα οποία φρεσκάρουν την αισθητική τους ενισχύοντας εξοπλιστικά και το οπλοστάσιο τους, με σύγχρονες εφαρμογές όπως για παράδειγμα, η προσθήκη της επιλογής ενός σετ δύο έγχρωμων οθονών επτά ιντσών στα προσκέφαλα των καθισμάτων του 5008 οι οποίες, υποστηρίζουν διαφορετικά format αναπαραγωγής video και μουσικών αρχείων και συνδυάζονται με δύο σετ ασύρματων ακουστικών με Bluetooth.

Ν.Κ.

auto.in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024