Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW

BMW

Ένα πρωτότυπο- τεχνολογική «έκθεση» βρίσκεται ανάμεσα στα αυτοκίνητα που παρουσιάζει η BMW στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου. Ο λόγος για ένα διθέσιο roadster με την ονομασία Vision ConnectedDrive, το οποίο έχει αναλάβει να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό, αφενός την εξέλιξη του «πολυεπίπεδου» σχεδιαστικού κώδικα της BMW, πνευματικό καρπό του αρχισχεδιαστή Andrian vna Hooydonk και αφετέρου, μια […]

Ένα πρωτότυπο- τεχνολογική «έκθεση» βρίσκεται ανάμεσα στα αυτοκίνητα που παρουσιάζει η BMW στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου.

Ο λόγος για ένα διθέσιο roadster με την ονομασία Vision ConnectedDrive, το οποίο έχει αναλάβει να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό, αφενός την εξέλιξη του «πολυεπίπεδου» σχεδιαστικού κώδικα της BMW, πνευματικό καρπό του αρχισχεδιαστή Andrian vna Hooydonk και αφετέρου,
μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες, που μελλοντικά θα βρουν μια θέση στον εξοπλισμό αυτοκινήτων της φίρμας.

Οι αναλογίες του concept car παραπέμπουν στα γνώριμα σχεδιαστικά πρότυπα που χαρακτηρίζουν τα roadster της BMW με το μακρύ καπό και τα καθίσματα τοποθετημένα πιο κοντά στον πίσω άξονα.

Το κυρίαρχο στοιχείο σε αυτό το πρωτότυπο δεν είναι ωστόσο η σχεδίαση αλλά οι καινοτόμες τεχνολογίες που διαθέτει. Το Vision ConnectedDrive διαθέτει πλήθος από αισθητήρες τοποθετημένους στα μπροστά και στα πίσω φωτιστικά σώματα καθώς και στα πλευρικά τμήματα, οι οποίοι καταγράφουν τα πάντα γύρω από το αυτοκίνητο. Για παράδειγμα μπορούν να εντοπίσουν διερχόμενα αυτοκίνητα αλλά και πεζούς, μεταδίδοντας τις σχετικές πληροφορίες μέσω του συστήματος infotainment.

Για να δώσει μια καλύτερη απεικόνιση της ροής αυτών των πληροφοριών προς τον οδηγό η BMW έχει χρησιμοποιήσει πολύχρωμες οπτικές ίνες που διατρέχουν το αμάξωμα φτάνοντας στο θάλαμο επιβατών.

Στα τεχνολογικά gadget που επίσης ξεχωρίζουν στο πρωτότυπο Vision ConnectedDrive συγκαταλέγεται ένα νέο head-up display σύστημα, το οποίο απεικονίζει τις πληροφορίες την μία πίσω από την άλλη, σε τρισδιάστατη μορφή στο παρμπρίζ, προσφέροντας έτσι την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση στον οδηγό.

auto.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024