Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ferrari

Ferrari

Ένα διαφορετικό και δίχως καμία αμφιβολία μοναδικό τετράτροχο παρουσιάζει η Ferrari στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Ο λόγος για την πρώτη τετρακίνητη πρόταση στην ιστορία της ιταλικής φίρμας, η οποία αναμένεται να αντικαταστήσει τη μέχρι σήμερα γνωστή 612 Scaglietti. Και αυτό γιατί πέρα από το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, που μεταφέρει το 53% της παραγόμενης […]

Ένα διαφορετικό και δίχως καμία αμφιβολία μοναδικό τετράτροχο παρουσιάζει η Ferrari στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ο λόγος για την πρώτη τετρακίνητη πρόταση στην ιστορία της ιταλικής φίρμας, η οποία αναμένεται να αντικαταστήσει τη μέχρι σήμερα γνωστή 612 Scaglietti.

Και αυτό γιατί πέρα από το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, που μεταφέρει το 53% της παραγόμενης ροπής στους πίσω τροχούς και θα ζυγίζει 50% λιγότερο από ένα αντίστοιχων προδιαγραφών σύστημα μετάδοσης, η πρωτότυπη FF διαθέτει τέσσερις κανονικές θέσεις στο εσωτερικό της.

Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του αμαξώματός της, βέβαια, εξασφαλίζει ένα ακόμη χωροταξικό προτέρημα, καθώς ο όγκος του χώρου αποσκευών ξεκινά από τα 450 λίτρα και μπορεί να φτάσει με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων στα 800.

Θυμίζοντας, λοιπόν, περισσότερο ένα liftback πάρα ένα πραγματικό supercar η FF (Four seats-Four wheel drive), εξοπλίζεται με έναν πανίσχυρο V12 κινητήρα 6.262 κ.εκ., η απόδοση του οποίου φτάνει τους 660 ίππους και τα 683 Nm ροπής.

Χάρη στους παραπάνω αριθμούς και την εντυπωσιακή αναλογία κιλών/ίππο (2,7 κιλά), η τετρακίνητη Ferrari έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και να αγγίζει την τελική ταχύτητα των 335 χλμ./ώρα.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ιταλικού supercar ξεχωρίζει το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη προδιαγραφών F1, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και τα φρένα κεραμικής σύνθεσης της Brembo.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024