Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Saab

Saab

Ανανεωμένο επιστέφει το 9-3 της Saab, με αλλαγές που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το σχεδιασμό του αμαξώματος αλλά και τα μηχανικά μέρη. Οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και τα νέα φωτιστικά σώματα, όπως άλλωστε και ο αναβαθμισμένος πίνακας οργάνων ανήκουν πια στα χαρακτηριστικά του Saab 9-3, ανεξάρτητα από τον τύπο του αμαξώματος. Το ίδιο ισχύει […]

Ανανεωμένο επιστέφει το 9-3 της Saab, με αλλαγές που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το σχεδιασμό του αμαξώματος αλλά και τα μηχανικά μέρη.

Οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και τα νέα φωτιστικά σώματα, όπως άλλωστε και ο αναβαθμισμένος πίνακας οργάνων ανήκουν πια στα χαρακτηριστικά του Saab 9-3, ανεξάρτητα από τον τύπο του αμαξώματος.

Το ίδιο ισχύει και για το νέο, δίλιτρο κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού, που προέρχεται από το 9-5 και με τη βοήθεια ενός υπερσυμπιεστή καυσαερίων αποδίδει 163 ή 220 ίππους.

Το νέο μοτέρ της Saab θα εξοπλίζει τόσο δικίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις του 9-3, έχοντας πάντα στο πλευρό τον κινητήρα πετρελαίου των 1,9 λίτρων.

Ο τελευταίος προσφέρεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα ισχύος (130, 160 και 180 ίππων), εξασφαλίζοντας όχι μόνο ανταγωνιστικές επιδόσεις αλλά και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα εκπομπής CO2.

Την πρακτικότητα ενός αυθεντικού station wagon με τα μέχρι σήμερα γνωστά χαρακτηριστικά ενός premium sedan επιχειρεί να συνδυάσει με τη σειρά του το 9-5 SportCombi.

Το επιβλητικών διαστάσεων estate διατηρεί τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά γνωρίσματα της σουηδικής μπερλίνας, γεγονός που του επιτρέπει να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό.

Παράλληλα υιοθετεί και τις τεχνολογικά προηγμένες εφαρμογές, όπως το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης XWD, το ενεργό πλαίσιο, το ενεργό cruise control, τους κατευθυνόμενους προβολείς bi-xenon, το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, τον κλιματισμό τριών ζωνών και το σύστημα προβολής ενδείξεων στο παρμπρίζ.

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές αναμένεται να διατηρηθούν τα κινητήρια σύνολα του 9-5 SportCombi, τα οποία θα είναι αποκλειστικά υπερτροφοδοτούμενα και θα ξεκινούν από τα 1,6 λίτρα.

Σε ότι αφορά τις μεταφορικές δυνατότητες του νέου Saab, ο όγκος του χώρου αποσκευών ξεκινά από τα 527 λίτρα και μπορεί να φτάσει με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων τα 1.600 λίτρα.

Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, διαμορφώνεται ένας χώρος φόρτωσης με μήκος που φτάνει τα 1,962 μέτρα, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα ενός station wagon αμαξώματος.

Η διαδικασία παραγγελιών για το Saab 9-5 SportCombi θα ξεκινήσει τον Μάρτιο και οι παραδόσεις του αυτοκινήτου σχεδόν έξι μήνες αργότερα.

Τις τεχνολογίες αλλά και τους σχεδιαστικούς ιδιωματισμούς που πρόκειται να ενσωματωθούν στις μελλοντικές προτάσεις της σουηδικής φίρμας αποκαλύπτει το πρωτότυπο PhoeniX.

Πέρα από τον φουτουριστικό σχεδιασμό, ο οποίος εξασφαλίζει εξαιρετικές αεροδυναμικές επιδόσεις, το εντυπωσιακό concept car της Saab εγκαινιάζει μια νέα υβριδική πλατφόρμα.

Με αφετηρία, λοιπόν, έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων απόδοσης 200 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 34 ίππων, που κινεί αποκλειστικά τους πίσω τροχούς, το PhoeniX καταναλώνει μόλις 5,0 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα και εκπέμπει 119 γρ. CO2 σε κάθε ένα από αυτά.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024