Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Abarth

Abarth

Τέσσερις νέες εξεζητημένες προτάσεις, μία με αφετηρία το Fiat Punto και τρεις με βάση το 500, θα πλαισιώσουν την παρουσία της Abarth στην 82η έκθεση της Γενεύης. Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για το Abarth Punto Scorpione μια αιχμηρή έκδοση του ιταλικού μοντέλου η παραγωγή της οποίας θα περιοριστεί σε 199 μονάδες και εφοδιάζεται με κινητήρα […]

Τέσσερις νέες εξεζητημένες προτάσεις, μία με αφετηρία το Fiat Punto και τρεις με βάση το 500, θα πλαισιώσουν την παρουσία της Abarth στην 82η έκθεση της Γενεύης.

Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για το Abarth Punto Scorpione μια αιχμηρή έκδοση του ιταλικού μοντέλου η παραγωγή της οποίας θα περιοριστεί σε 199 μονάδες και εφοδιάζεται με κινητήρα MultiAir 1,4 λίτρων η ισχύς του οποίου έχει αυξηθεί στους 180 ίππους, ενώ παράλληλα διαθέτει αναβαθμισμένη ανάρτηση με αμορτισέρ της Koni και ενισχυμένα φρένα.

Ως αποτέλεσμα της αυξημένης ισχύος το Abarth Punto Scorpione επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα και φτάνει την τελική ταχύτητα των 216 χλμ./ώρα υπογραμμίζοντας τις αυξημένες του επιδόσεις με μια εξίσου επιθετική εμφάνιση που καθορίζεται από το μαύρο χρώμα, σε ματ και γυαλιστερή εναλλαγή, τους τροχούς των 18 ιντσών πλαισιωμένους από sport σχεδίασης ζάντες αλουμινίου και τη sport απόληξη της εξάτμισης από το εξοπλιστικό πακέτο Esseesse.

Το στίγμα του εσωτερικού δίνουν τα δερμάτινα sport καθίσματα της Sabelt με κόκκινες και κίτρινες ραφές τα πεντάλ αλουμινίου και ο πίνακας οργάνων με την υπογραφή της Jaeger.

Στο πλευρό του εξεζητημένου Abarth Punto των 199 μονάδων στο περίπτερο της ιταλικής έκθεσης θα βρίσκονται δύο πιο «δημοκρατικές» προτάσεις που έχουν ως αφετηρία το 500αράκι και αντλούν την έμπνευσή τους από τις καταβολές του Σκορπιού και των ιδανικών του ιδρυτή του Karl Abarth.

Ο λόγος για τις Abarth 595 Competizione και Τurismo, δύο εκδόσεις του 500 όπου πρωταγωνιστεί ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1,4 λίτρων με απόδοση 160 ίππους.

Στην περίπτωση της 595 Competizione έκδοσης η οποία αντλεί την έμπνευσή της από την ομώνυμη έκδοση του 1963 το παραπάνω μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, απαιτώντας για να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα 7,6 δευτερόλεπτα.

Την εικόνα της 595 Competizionne συμπληρώνουν τo χρώμα Grigio Record, η μοναδική, για την περίπτωσή της, σχεδίαση στις ζάντες, οι τροχοί των 17 ιντσών και οι κίτρινες δαγκάνες των φρένων. Στο εσωτερικό η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει δερμάτινες επενδύσεις και bucket καθίσματα της Sabelt.

Λίγο υψηλότερων τόνων είναι η έκδοση 595 Turismo η οποία επιλέγει τη διχρωμία κόκκινου μαύρου για το εξωτερικό του αμαξώματος και αυτοπροσδιορίζεται δικαιολογημένα ως πιο αιχμηρή και sport σε σχέση με την 595 Competizione, εντάσσοντας στον εξοπλισμό της το ηλεκτρομηχανικό κιβώτιο Abarth Competizione με τα paddles στο τιμόνι που αφαιρεί 2/10 του δευτερολέπτου από το χρόνο που χρειάζεται η 595 Competizione για να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα.

Οι παγκόσμιες πρεμιέρες της Αbarth στην ελβετική έκθεση ολοκληρώνονται με την παρουσία ενός αμιγώς αγωνιστικού Abarth. To Abarth 695 Asseto Corse αντλεί την έμπνευσή του από την ιστορική σειρά 695 η οποία επανεμφανίστηκε το 2009 με το 695 Tributo Ferrari.

Φιλοξενώντας έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.368 κ.εκ. με απόδοση 205 ίππων κάτω από το καπό του ο οποίος συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο της Sadev, το Abarth 695 Asseto Corse «υποστηρίζει» εξωτερικά τις αγωνιστικές του προδιαγραφές με ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, αεροτομή, τροχούς 17 ιντσών και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Σε συμφωνία με την αυξημένη του ισχύ ενισχυμένη είναι και η απόδοση του συστήματος πέδησης, ενώ το βάρος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί συνολικά κατά 30 κιλά. Στην κατεύθυνση των αγωνιστικών του επιδόσεων εντάσσεται και το εσωτερικό του το οποίο διαθέτει τον εξοπλισμό ασφαλείας που επιβάλλουν οι κανονισμοί της FIA για τις εκδόσεις του είδους περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και κλωβό ασφαλείας.

auto.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024