Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bentley

Bentley

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκθεσιακή παρουσία της Bentley στην 82η ελβετική έκθεση διεκδικεί το πρωτότυπο SUV EXP 9 F το οποίο μελλοντικά θα αποτελέσει το τρίτο μοντέλο στην γκάμα της βρετανικής φίρμας. Μετουσιώνοντας τις πολυτελείς προδιαγραφές των γνωστών προτάσεων της βρετανικής φίρμας στις διαστάσεις ενός SUV, το EXP 9 F αντλεί τις σχεδιαστικές του επιρροές […]

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκθεσιακή παρουσία της Bentley στην 82η ελβετική έκθεση διεκδικεί το πρωτότυπο SUV EXP 9 F το οποίο μελλοντικά θα αποτελέσει το τρίτο μοντέλο στην γκάμα της βρετανικής φίρμας.

Μετουσιώνοντας τις πολυτελείς προδιαγραφές των γνωστών προτάσεων της βρετανικής φίρμας στις διαστάσεις ενός SUV, το EXP 9 F αντλεί τις σχεδιαστικές του επιρροές από τα αγωνιστικά μοντέλα της Bentley που λάμβαναν μέρος στο Le Mans τη δεκαετία του ’20, ενώ όσον αφορά τα διακριτικά του προέρχονται από το Experimental 9, ακολουθώντας το σύνηθες μοτίβο ονοματοδοσίας των πρωτοτύπων της Bentley από καταβολής της φίρμας, ενώ το «F» αποτελεί αρχικό της λέξης «Falcon».

Το EXP 9 F εφοδιάζεται με το γνωστό θηριώδη W12 κινητήρα των έξι λίτρων η ισχύς του οποίου μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω κιβωτίου οχτώ σχέσεων με.

Αντίστοιχη του χαρακτήρα της φίρμας είναι η εικόνα του εσωτερικού το οποίο ορίζεται από την Bentley ως 4+1 με τα πίσω καθίσματα να διαθέτουν την δυνατότητα ανάκλισης.

Φυσικά το πρωτότυπο SUV της Bentley βρίθει εξοπλισμού και gadgets διαθέτοντας μεταξύ άλλων οθόνες TFT, πλήρη συνδεσιμότητα με iPad, mini bar και στο πλαίσιο του πρωτότυπου χαρακτήρα του ένα πλήρες σετ για πικνίκ.

Το πρωτότυπο SUV της Bentley πλαισιώνει, στην πρώτη της εκθεσιακή εμφάνιση, η έκδοση της Continental CTC με το νέο V8 κινητήρα πoυ εξελίχθηκε με τη συνδρομή της Audi.

Πρόκειται για έναν twin turbo χωρητικότητας 4,0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 507 ίππους και 660 Nm ροπής, ενώ μειώνει –κατά δήλωση του κατασκευαστή– κατά 40% την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Υπεύθυνο για την πιο αποδοτική συμπεριφορά του νέου κινητήρα είναι ένα νέο σύστημα διαχείρισης, το οποίο διακόπτει τη λειτουργία των μισών κυλίνδρων του εφόσον κριθεί ότι δεν απαιτείται η συνδρομή τους.

Παράλληλα, με το νέο αυτό σύστημα εξοικονόμησης καυσίμου ο κινητήρας ενσωματώνει, για τους ίδιους σκοπούς, και σύστημα stop/start, ενώ την εικόνα συμπληρώνει το νέο αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων το οποίο θα μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η Continental GTC με το V8 κινητήρα, επιταχύνει από στάση (0-100 χλμ./ώρα) σε πέντε δευτερόλεπτα ενώ η τελική της ταχύτητα ανέρχεται στα 301 χλμ./ώρα.

Την εικόνα της παρουσίας της Bentley στη Γενεύη πλαισιώνει μια εξοπλιστικά αναβαθμισμένη έκδοση της Mulsanne.

Διαθέτοντας sport διαμόρφωσης ανάρτηση, βελτιώσεις στο σύστημα διεύθυνσης για μεγαλύτερη απόκριση και μια σειρά από σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις εντός και εκτός, η Mulliner Driving Specification όπως ονομάζεται η έκδοση, φιλοδοξεί να αποτελέσει μια sport παραλλαγή της υπερπολυτελούς ναυαρχίδας της βρετανικής φίρμας.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024