Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bertone

Bertone

Με αφορμή την επέτειο των 100 του χρόνων ο οίκος Bertone παρουσιάζει στην ελβετική έκθεση ένα πρωτότυπο που φέρει το όνομα ενός μέλους της οικογένειας, του Nuccio Bertone. Πρόκειται για ένα αιχμηρό πρωτότυπο η σχεδίαση του οποίου παραπέμπει στα εμβληματικά σφηνοειδή κεντρομήχανα supercar της δεκαετίας του ’70 αναβιώνοντας την σχεδιαστική παράδοση της φίρμας και το […]

Με αφορμή την επέτειο των 100 του χρόνων ο οίκος Bertone παρουσιάζει στην ελβετική έκθεση ένα πρωτότυπο που φέρει το όνομα ενός μέλους της οικογένειας, του Nuccio Bertone.

Πρόκειται για ένα αιχμηρό πρωτότυπο η σχεδίαση του οποίου παραπέμπει στα εμβληματικά σφηνοειδή κεντρομήχανα supercar της δεκαετίας του ’70 αναβιώνοντας την σχεδιαστική παράδοση της φίρμας και το οποίο φέρει την υπογραφή του επικεφαλής σχεδίασης του οίκου Bertone, Michael Robinson.

Πέρα από τις σχεδιαστικές καταβολές του concept, το όνομά του προέρχεται από το γιο του Giovanni Bertone ο οποίος ίδρυσε τον ιταλικό οίκο το 1912.

Ο Nuccio Bertone, σχεδιαστής αυτοκινήτων o ίδιος, ανέλαβε τα ηνία της Carozzeria Bertone μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ήταν αυτός που ουσιαστικά διαχώρισε τον ιταλικό οίκο σε κατασκευαστικό (Carrozeria) και σχεδιαστικό (Stile) τμήμα, θέτοντας τις βάσεις για την πορεία καταξίωσης του ιταλικού οίκου στο χώρο του design αυτοκινήτων.

Παρά τον σαφή σκοπό του να αποτίσει φόρο τιμής στο παρελθόν της φίρμας, το «Nuccio Concept» αποτελεί ταυτόχρονα και αναφορά στην μελλοντική σχεδιαστική ταυτότητα του ιταλικού οίκου.

auto.in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024