Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Citroen

Citroen

Δύο εκδόσεις μοντέλων με τα διακριτικά DS που παραπέμπουν στο αγωνιστικό DNA της, καθώς και το Citroen C4 Aircross σε εκθεσιακή πρώτη, αποκάλυψε η γαλλική φίρμα στην ελβετική διοργάνωση. Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση του DS3 Racing η οποία δημιουργήθηκε προς τιμή του οχτώ φορές παγκόσμιου πρωταθλητή του WRC, Sebastien Loeb, […]

Δύο εκδόσεις μοντέλων με τα διακριτικά DS που παραπέμπουν στο αγωνιστικό DNA της, καθώς και το Citroen C4 Aircross σε εκθεσιακή πρώτη, αποκάλυψε η γαλλική φίρμα στην ελβετική διοργάνωση.

Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση του DS3 Racing η οποία δημιουργήθηκε προς τιμή του οχτώ φορές παγκόσμιου πρωταθλητή του WRC, Sebastien Loeb, φέροντας το όνομα του.

H έκδοση Citroën DS3 Racing Sebastien Loeb θα παραχθεί σε 200 μονάδες και βασίζεται στην μέχρι σήμερα γνώριμη sport εκδοχή της γαλλικής lifestyle πρότασης με την υπογραφή της ομάδας που βρίσκεται πίσω από την εξέλιξη των WRC προτάσεων της φίρμας, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ιδιαιτερότητά της με τη διχρωμία μαύρου κόκκινου και με τα αντίστοιχα διακριτικά.

H δεύτερη παγκόσμια πρεμιέρα της Citroen στην ελβετική έκθεση φέρει και πάλι την υπογραφή της Citroen Racing και ονομάζεται DS4 Racing Concept.

Όπως ίσχυσε και για την αντίστοιχη έκδοση του DS3, έτσι και πίσω από το DS4 Racing, βρίσκεται η εμπειρία της γαλλικής φίρμας από τις συμμετοχές της στο WRC.

Αυτό μεταφράζεται στην αναβάθμιση του γνωστού turbo κινητήρα των 1,6 λίτρων THP από τη Citroen Racing ώστε να αποδίδει 256 ίππους -ισχύς που όπως υπογραμμίζει η γαλλική φίρμα αντιστοιχεί σε αναλογία 160 ίππων ανά λίτρο- εκλύοντας παράλληλα μόνο –τηρουμένων των επιδόσεων- 155 γρ./χλμ διοξειδίου του άνθρακα.

Παράλληλα με τις αυξημένες επιδόσεις η Citroen Racing έχει τροποποιήσει αισθητά το πλαίσιο του μέχρι σήμερα γνωστού DS4 μειώνοντας το μήκος των αναρτήσεων κατά 3,5 εκατοστά, και αυξάνοντας το μήκος των μετατροχίων κατά 5,5 εκατοστά στο μπροστινό άξονα και κατά 7,5 εκατοστά στον πίσω άξονα.

Την πρώτη του εκθεσιακή εμφάνιση σε ευρωπαϊκό έδαφος πραγματοποιεί και το Citroen C4 Aircross ένα τετρακίνητο συμπαγών διαστάσεων SUV που υπόσχεται όταν λανσαριστεί, μέσα στους επόμενους μήνες, να συνδυάζει τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την αυξημένη του απόσταση από το έδαφος με τις χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της κατηγορίας.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024