Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ferrari

Ferrari

Αναπόφευκτα η πρεμιέρα της ανανεωμένης Ferrari California, αν και κάθε άλλο παρά απαρατήρητη μπορεί να περάσει δεδομένων των συνολικών και ουσιαστικών της βελτιώσεων, επισκιάζεται από την παρουσία της F12berlinetta, μιας πρότασης που συστήνεται ως η ισχυρότερη στην ιστορία της φίρμας, αποτελώντας το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο περίπτερο της φίρμας από το Maranello στην ελβετική έκθεση. […]

Αναπόφευκτα η πρεμιέρα της ανανεωμένης Ferrari California, αν και κάθε άλλο παρά απαρατήρητη μπορεί να περάσει δεδομένων των συνολικών και ουσιαστικών της βελτιώσεων, επισκιάζεται από την παρουσία της F12berlinetta, μιας πρότασης που συστήνεται ως η ισχυρότερη στην ιστορία της φίρμας, αποτελώντας το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο περίπτερο της φίρμας από το Maranello στην ελβετική έκθεση.

Αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής στη διεκδίκηση ενός τίτλου που η F12berlinetta θα διεκδικήσει από την ιστορία της Ferrari, ο V12 κινητήρας των 6,2 λίτρων με ισχύ 740 ίππων και 690 Nm ροπής.

Σε συνδυασμό με μια σειρά από εξεζητημένες προδιαγραφές που αποσκοπούν στο όσο το δυνατόν χαμηλότερο βάρος και ξεκινούν από τα υλικά (12 είδη αλουμινίου) τα οποία σχηματοποιούνται στις πιο καινοτόμες εφαρμογές της αυτοκινητοβιομηχανίας (βλ. αλουμινένιο χωροδικτύωμα), η F12 berlinetta καταφέρνει να υπερέχει σε όλα τα σημεία σε σχέση με την προκάτοχό της, 599.

Στην γλώσσα των αριθμών τα παραπάνω στοιχεία μεταφράζονται σε συνολικό βάρος 1.525 κιλών με καλύτερη κατανομή -54% στον πίσω άξονα- το οποίο σε συνδυασμό με τις σχεδιαστικές καινοτομίες που μειώνουν την αντίσταση του αέρα από τις ελκυστικές επιφάνειες της και τον V12 κινητήρα συνεπάγονται εκρηκτικές επιδόσεις.

Έτσι, το το δημιούργημα του Maranello μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,1 δευτερόλεπτα, από 0-200 χλμ./ώρα σε 8,5 δευτερόλεπτα, ενώ στους «άθλους» της συγκαταλέγεται και ο ταχύτερος χρόνος στην πίστα του Fiorano (1’23») από οποιαδήποτε άλλη Ferrari παραγωγής.

Την εντυπωσιακή πρεμιέρα της F12berlinetta στην ελβετική έκθεση πλαισιώνει η ανανεωμένη εκδοχή του πρώτου ανοιχτού μοντέλου της φίρμας με ηλεκτρικά αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή.

Ο λόγος για την Ferrari California η οποία στην ανανεωμένη της εκδοχή μειώνει το βάρος της κατά 30 κιλά αυξάνοντας την ισχύ του οκτακύλινδρου κινητήρα της των 4,3 λίτρων κατά 30 ίππους, φτάνοντας πλέον τους 490, ενώ 20 επιπλέον Nm προστέθηκαν στη μέγιστη τιμή της ροπής, η οποία ανήλθε στα 505 Nm.

auto.in.gr

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024