Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Hyundai

Hyundai

Ένα ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο εκτεταμένης αυτονομίας προπομπό του σχεδιαστικού και μη μέλλοντος της, την wagon εκδοχή του i30 και τo ανανεωμένο i20 παρουσιάζει η κορεατική φίρμα στην ελβετική έκθεση. Ξεκινώντας από το κορεατικό supermini, το i20 στην ανανεωμένη εκδοχή του αυξάνει το συνολικό του μήκος κατά 5,5 εκατοστά για τις ανάγκες ενσωμάτωσης των ανασχεδιασμένων στοιχείων του […]

Ένα ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο εκτεταμένης αυτονομίας προπομπό του σχεδιαστικού και μη μέλλοντος της, την wagon εκδοχή του i30 και τo ανανεωμένο i20 παρουσιάζει η κορεατική φίρμα στην ελβετική έκθεση.

Ξεκινώντας από το κορεατικό supermini, το i20 στην ανανεωμένη εκδοχή του αυξάνει το συνολικό του μήκος κατά 5,5 εκατοστά για τις ανάγκες ενσωμάτωσης των ανασχεδιασμένων στοιχείων του μπροστινού και του πίσω τμήματος που εναρμονίζονται με τον αναβαθμισμένο, γνώριμο σχεδιαστικό κώδικα των υπολοίπων της γκάμας των «i».

Από πλευράς κινητήρων, η αλλαγή που κυριαρχεί είναι η προσθήκη ενός νέου πετρελαιοκινητήρα 1,1 λίτρων με απόδοση 75 ίππων ο οποίος ενσωματώνοντας όσα προβλέπει η τεχνολογία Blue Drive, περιορίζει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα 84 γρ./χλμ.

Παράλληλα με το νέο κινητήρα την γκάμα του νέου i20 θα πλαισιώσει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του μηχανικού συνόλου των 1,4 λίτρων με απόδοση 90 ίππους, το οποίο σε συνδυασμό με την τεχνολογία Blue Drive, θα προσφέρει τη δεύτερη επιλογή της γκάμας με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάτω από 100 γρ./χλμ. καθώς το συγκεκριμένο μοτέρ πετρελαίου εκλύει 96 γρ./χλμ.

«Ανεβαίνοντας κατηγορία», μια θέση στα μικρομεσαία μοντέλα με έμφαση στην πρακτικότητα θα διεκδικήσει η wagon έκδοση του i30 που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στην ελβετική έκθεση.

Διατηρώντας ανέπαφη τη σχεδιαστική ταυτότητα που εισήγαγε το πεντάθυρο μοντέλο, η wagon έκδοση διαφοροποιείται αποκλειστικά στο μέτρο που της το επιβάλλει ο νέος πρακτικότερος χαρακτήρας της.

Έτσι, το μήκος του i30 αυξάνεται κατά 18,5 εκατοστά φτάνοντας συνολικά τα 4,485 μέτρα. Ως αποτέλεσμα η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ ενισχύεται κατά 150 λίτρα σε σχέση με την hatchback έκδοσή του φτάνοντας τα 528 λίτρα και τα 1.642 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Σε επίπεδο κινητήρων η wagon έκδοση αναμένεται να υιοθετήσει τα ίδια μηχανικά σύνολα με τη hatchback , πράγμα που σημαίνει κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου χωρητικότητας 1,4 και 1,6 λίτρων σε εκδοχές ισχύος που θα ξεκινούν από 90 ίππους και θα φτάνουν τους 128 ίππους στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις και από τους 100 ίππους έως τους 135 ίππους στις βενζινοκίνητες

Τέλος, από την παρουσία της κορεατικής φίρμας στην ελβετική έκθεση δεν θα μπορούσε να λείπει και μια ματιά στο μέλλον με το ηλεκτροκίνητο sport προδιαγραφών πρωτότυπο i-oniq να δίνει το στίγμα της προοπτικής των Κορεατών.

Αποτελώντας ένα ηλεκτροκίνητο sport hatchback εκτεταμένης αυτονομίας όπως το ορίζει η Hyundai το i-oniq διαθέτει ένα συμβατικό τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας ενός λίτρου ο οποίος μέσω γεννήτριας επιφορτίζεται με την…φόρτιση των συστοιχιών ιόντων λιθίου που με τη σειρά τους, τροφοδοτούν έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 109 ίππους.

Ως αποτέλεσμα το Hyundai i-oniq μπορεί να κινηθεί αξιοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια βασιζόμενο στις μπαταρίες του, για αποστάσεις έως και 120 χλμ. Όταν η ενέργεια των μπαταριών του εξαντληθεί παρεμβαίνει ο συμβατικός του κινητήρα που, επέχοντας ρόλο γεννήτριας, συνεχίζει να τροφοδοτεί με ενέργεια το ηλεκτρικό μοτέρ.

Στην περίπτωση συνδυαστικής λειτουργίας του μηχανικού συνόλου η αυτονομία του αυτοκινήτου ανέρχεται σε 700 χλμ. ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε μόλις 45 γρ./χλμ.

auto.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024