Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
JEEP

JEEP

Τρεις ειδικές εκδόσεις μοντέλων της -μία «παραγωγής» και δύο πρωτότυπες- φέρνει η Jeep στην ελβετική έκθεση σε μια απόπειρα σφυγμομέτρησης του ευρωπαϊκού κοινού σε σχέση με τις «ξεχωριστές» εκδόσεις. Η πρώτη έκδοση που παρουσιάζεται και η οποία έχει ήδη πάρει το πράσινο φως για τις αντιπροσωπείες της Jeep είναι η Wrangler Mountain. Έχοντας ως αφετηρία […]

Τρεις ειδικές εκδόσεις μοντέλων της -μία «παραγωγής» και δύο πρωτότυπες- φέρνει η Jeep στην ελβετική έκθεση σε μια απόπειρα σφυγμομέτρησης του ευρωπαϊκού κοινού σε σχέση με τις «ξεχωριστές» εκδόσεις.

Η πρώτη έκδοση που παρουσιάζεται και η οποία έχει ήδη πάρει το πράσινο φως για τις αντιπροσωπείες της Jeep είναι η Wrangler Mountain.

Έχοντας ως αφετηρία το άμεσα αναγνωρίσιμο και πιο «πρωτόγονο» σχεδιαστικά μοντέλο της Jeep, η Mountain special edition διαθέτει γρίλια σε χρώμα Mineral Gray, μαύρη τάπα και μαρσπιέ στο ίδιο χρώμα ενώ το καπό φέρει τα διακριτικά της έκδοσης. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό όπου το logo της έκδοσης βρίσκεται στα καθίσματα και στα πατάκια.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι τροχοί των 17 ιντσών με ζάντες αλουμινίου. Σε επίπεδο κινητήρων το Wrangler Mountain θα είναι διαθέσιμο με turbo diesel μοτέρ χωρητικότητας 2,8 λίτρων με απόδοση 200 ίππων και σε βενζινοκίνητη έκδοση με V6 3,6 λίτρων ισχύος 284 ίππων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά έχοντας τον τίτλο του πρωτότυπου θα κινηθεί το Jeep Compass black look το οποίο η αμερικανική φίρμα φέρνε στην ευρωπαϊκή έκθεση όπου και θα αξιολογήσει την αποδοχή του κοινού για να αποφασίσει αν θα το διαθέσει στη γηραιά ήπειρο.

Το πρωτότυπο Compass black look διαθέτει λεπτομέρειες σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα στη γρίλια, στα φωτιστικά σώματα, στους καθρέφτες και στα μαρσπιέ. Τους τροχούς 18 ιντσών «ντύνουν» ζάντες επίσης σε μαύρο χρώμα και σχεδίαση που δημιουργήθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη έκδοση. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα και ο γενναιόδωρος εξοπλισμός που βρίθει από gadget μεταξύ των οποίων DVD player και ηχοσύστημα εννέα ηχείων.

Κάτω από το καπό του πρωτότυπου Compass black look βρίσκεται ένας turbo πετρελαιοκινητήρας 2,2 λίτρων με απόδοση 165 ίππους που μεταδίδονται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης Freedom Drive I.

Την τριάδα των ειδικών εκδόσεων της Jeep που θα παρουσιαστούν στις 6 Μαρτίου στην ελβετική έκθεση συμπληρώνει το Grand Cherokee concept το οποίο ακολουθεί την αισθητική της αντίστοιχης εκδοχής του Compass, διαθέτοντας μαύρες λεπτομέρειες ενώ προσθέτει και μερικές ακόμα όπως τα φιμέ τζάμια πίσω, οι μαύρες απολήξεις της εξάτμισης κ.ο.κ. Στο εσωτερικό υπάρχουν μεταλλικά πεντάλ και λεπτομέρειες από ανθρακονήματα στην επένδυση του ταμπλό και των θυρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτω από το καπό του Grand Cherokee concept βρίσκεται ένα V6 turbo diesel μοτέρ με 241 ίππους το οποίο ενσωματώνει την τεχνολογία των πετρελαιοκινητήρων Multijet II της Fiat και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024