Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche

Porsche

Μία παγκόσμια και δύο ευρωπαϊκές πρεμιέρες φιλοξενεί το περίπτερο της Porsche στην 82η ελβετική έκθεση. Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για τη νέα Boxster τα οδικά χαρακτηριστικά της οποίας υπόσχονται, σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, να είναι σαφώς καλύτερα σε σχέση με οποιαδήποτε εκδοχή της στο παρελθόν. Κάτι που επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που σκιαγραφούν το […]

Μία παγκόσμια και δύο ευρωπαϊκές πρεμιέρες φιλοξενεί το περίπτερο της Porsche στην 82η ελβετική έκθεση.

Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για τη νέα Boxster τα οδικά χαρακτηριστικά της οποίας υπόσχονται, σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, να είναι σαφώς καλύτερα σε σχέση με οποιαδήποτε εκδοχή της στο παρελθόν.

Κάτι που επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που σκιαγραφούν το προφίλ της νέας Boxster η οποία εκτός από το νέο, φυσικά, αμάξωμα και πλαίσιο μειώνει το βάρος της ενώ αυξάνει το μήκος του μεταξονίου και των μετατροχίων της.

Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των δυναμικών χαρακτηριστικών της γερμανικής πρότασης εντάσσεται το νέο σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού που η Porsche συνεξέλιξε με τη ZF.

Παράλληλα, με τη βελτίωση της οδικής της συμπεριφοράς το μειωμένο βάρος αλλά κυρίως οι αλλαγές στους κινητήρες καθιστούν τη νέα γενιά της Boxster, είναι κατά 15% πιο αποδοτική από την προηγούμενη.

Αναλυτικότερα, τόσο η «απλή» Boxster όσο και η S έκδοσή της εφοδιάζονται με νέους “flat six” κινητήρες άμεσου ψεκασμού οι οποίοι ενσωματώνουν τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας όπως stop/start, σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση κ.λ.π.

Έτσι, η βασική έκδοση της νέας γενιάς Boxster θα εφοδιάζεται με κινητήρα 2,7 λίτρων απόδοσης 265 ίππων, κάτι που σημαίνει ότι αν και το συγκεκριμένο σύνολο είναι μικρότερο σε χωρητικότητα από το αντίστοιχο της προηγούμενης γενιάς, αποδίδει 10 ίππους επιπλέον.

Αντιστοίχως ισχύει και για τον κινητήρα που εξοπλίζει την έκδοση S, ένα μοτέρ βενζίνης 3,4 λίτρων με απόδοση 315 ίππους, μέγεθος που υπερέχει κατά 5 ίππους σε σχέση με την τιμή της S έκδοσης στην προηγούμενη γενιά της.

Σχετικά με τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου, αυτές ανέρχονται σε 7,7 λίτρα/100 χλμ. για την Boxster με το PDK κιβώτιο που εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στις προααιρετικές επιλογές εξοπλισμού, και σε 8,0 λίτρα/100 χλμ. για την “S” με το ίδιο κιβώτιο.

Όσον αφορά τις επιδόσεις η Boxster επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα, ενώ η Boxster S σε 5,0 δευτερόλεπτα.

Τημ τρίτη γενιά της Porsche Boxster συνοδεύει, σε ευρωπαϊκή πρώτη, η ανοιχτή εκδοχή της εμβληματικής 911.

Επίκεντρο στην εξέλιξης της soft top εκδοχή της ιστορικής πρότασης της γερμανικής φίρμας ήταν η μείωση του συνολικού βάρους, σκοπός για τον οποίο οι μηχανικοί της φίρμας από τη Στουγάρδη δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν μαγνήσιο για την κατασκευή του καπό, ενώ ανασχεδίασαν πλήρως την ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή που για πρώτη φορά, ακολουθεί πιστά την σχεδιαστική γραμμή της κλειστής 911.

Σε ευρωπαϊκή πρώτη παρουσιάζεται και η Porsche Panamera GTS, μια αγωνιστικών προδιαγραφών έκδοση του τετράθυρου coupe, όπου η ισχύς του οχτακύλινδρου κινητήρα της αυξάνεται στους 430 ίππους, υποστηρίζοντας την επιπλέον απόδοσή του με μια σειρά τροποποιήσεων που αφορούν το πλαίσιο, την διαμόρφωση της ανάρτησης που μειώνει την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά ένα εκατοστό καθώς και την ενίσχυση του συστήματος πέδησης.

auto.in.gr

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024