Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rinspeed

Rinspeed

Αξιοποιώντας ένα ηλεκτροκίνητο smart fortwo η Rinspeed δημιούργησε ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο-σύστημα το οποίο εκτός του προφανούς, ήτοι την ενίσχυση της χωρητικότητας της αστικής πρότασης, μπορεί να λειτουργήσει ως μια δεύτερη μπαταρία, λύνοντας το ζήτημα της περιορισμένης αυτονομίας των ηλεκτροκίνητων. To Rinspeed Dock+Go Concept, όπως είναι η πλήρης ονομασία του πρωτοτύπου αποτελείται από ένα διθέσιο ηλεκτροκίνητο […]

Αξιοποιώντας ένα ηλεκτροκίνητο smart fortwo η Rinspeed δημιούργησε ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο-σύστημα το οποίο εκτός του προφανούς, ήτοι την ενίσχυση της χωρητικότητας της αστικής πρότασης, μπορεί να λειτουργήσει ως μια δεύτερη μπαταρία, λύνοντας το ζήτημα της περιορισμένης αυτονομίας των ηλεκτροκίνητων.

To Rinspeed Dock+Go Concept, όπως είναι η πλήρης ονομασία του πρωτοτύπου αποτελείται από ένα διθέσιο ηλεκτροκίνητο smart fortwo και ένα “docking station”, όπως το ονομάζει η ελβετική φίρμα, έναν προστιθέμενο τρίτο άξονα που φιλοξενεί αποθηκευτικούς χώρους και μια μπαταρία, δύο στοιχεία που, όπως επισημαίνεται, μπορούν να προσαρμοστούν –το πρώτο ως προς τα λίτρα και την μορφή και το δεύτερο ως προς την παρεχόμενη απόδοση- αναλόγως με τις ανάγκες του αγοραστή τους.

Σύμφωνα με την ελβετική φίρμα, η καινοτομία του συστήματος έγκειται στον τρόπο σύνδεσης του τρίτου άξονα στο αυτοκίνητο και κυρίως, στο γεγονός ότι εκτός της επιπλέον αυτονομίας που προσφέρει η πρόσθετη μπαταρία, η αξιοποίησή της λειτουργεί και ως φορτιστής στην κύρια μπαταρία του αυτοκινήτου.

Αναλυτικότερα, όπως σημειώνει η Rinspeed, όταν το smart fortwo κινείται αξιοποιώντας την ενέργεια της επιπλέον μπαταρίας του -αναπόφευκτα- κινούνται και οι τροχοί του πίσω άξονά του, λειτουργώντας ως φορτιστές για την κύρια μπαταρία του αυτοκινήτου. Έτσι, το smart fortwo χάρη στο «docking station» συνεχίζει να κινείται, χάρη στην επιπλέον μπαταρία φορτίζοντας παράλληλα και τις βασικές μπαταρίες του.

Για τις ανάγκες παρουσίασης των δυνατοτήτων προσαρμογής του καινοτόμου συστήματος που χαρίζει επιπλέον αυτονομία αλλά και χώρο στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, η Rinspeed δημιούργησε τρία παιχνιδιάρικα πρωτότυπα smart fortwo που εξοπλίζονται με το «docking station» τα οποία και βρίσκονται στο περίπτερο της ελβετικής φίρμας στην «τοπική» έκθεση.

To πρώτο αποτελεί τυπικό δείγμα του τι θα μπορούσε να προσφέρει το συγκεκριμένο σύστημα στο χώρο των… deliverάδων διαθέτοντας στον επιπλέον χώρο του ισοθερμικό κουτί, το δεύτερο πρωτότυπο προσφέρει μια οπτική για το πώς θα έδειχνε το fortwo ως pickup truck, ενώ το τρίτο μετατρέπει το fortwo σ’ ένα ηχοσύστημα πολλών megawatt, καθώς φιλοξενεί τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ήχου και multimedia δια χειρός Harman.

auto.in.gr

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024