Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota

Toyota

Συνδυάζοντας την ευελιξία που εξασφαλίζουν οι συμπαγείς διαστάσεις του με την οικονομία καυσίμου ενός υβριδικού οχήματος, η τρίτη γενιά του Yaris -στην έκδοση HSD (Hybrid Synergy Drive)- πραγματοποιεί την επίσημη πρεμιέρα του στη Γενεύη. Πρόκειται για το πρώτο «full hybrid» supermini που περνά στην παραγωγή και η τρίτη κατά σειρά πρόταση της ιαπωνικής φίρμας με […]

Συνδυάζοντας την ευελιξία που εξασφαλίζουν οι συμπαγείς διαστάσεις του με την οικονομία καυσίμου ενός υβριδικού οχήματος, η τρίτη γενιά του Yaris -στην έκδοση HSD (Hybrid Synergy Drive)- πραγματοποιεί την επίσημη πρεμιέρα του στη Γενεύη.

Πρόκειται για το πρώτο «full hybrid» supermini που περνά στην παραγωγή και η τρίτη κατά σειρά πρόταση της ιαπωνικής φίρμας με υβριδικά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, το Yaris Hybrid συνδυάζει ένα νέο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων με ένα ελαφρύτερο και ακόμη πιο συμπαγές ηλεκτρικό μοτέρ.

Το υβριδικό σύστημα συμπληρώνεται από τον μετατροπέα (inverter), το σύστημα μετάδοσης και τις μπαταρίες, αποδίδοντας 100 ίππους και δίνοντας τη δυνατότητα εκπομπής μηδενικών ρύπων κατά την κίνηση του αυτοκινήτου με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το αποτέλεσμα είναι η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου να μην ξεπερνά τα 3,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 τα 79 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Παράλληλα, δεν απαιτείται κανένα είδος χωροταξικού ή μη συμβιβασμού, καθώς ο χώρος αποσκευών έχει διατηρήσει τον όγκο των 286 λίτρων, ενώ τόσο το αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων όσο και το air condition ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό.

Τo Toyota Yaris Hybrid αναμένεται να λανσαριστεί πριν το τέλος του πρώτου εξάμηνο του 2012, διεκδικώντας τον τίτλο της πιο προσιτής full hybrid πρότασης της ευρωπαϊκής -και όχι μόνο- αγοράς.

Μία ξεχωριστή θέση στις αγορές της γηραιάς ηπείρου διεκδικεί και το GT86. Το πισωκίνητο coupe των 2+2 θέσεων επανεμφανίζεται μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Τόκιο, εξοπλισμένο με έναν δίλιτρο, ατμοσφαιρικό κινητήρα boxer απόδοσης 197 ίππων.

Αντιθέτως, το μέλλον της αυτοκίνησης «φωτογραφίζει» το πρωτότυπο FT-Bh, το υβριδικό σύνολο του οποίου αποτελείται από έναν δικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,0 λίτρου με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, καταναλώνοντας μόλις 2,1 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ. και εκπέμποντας 48 γρ. διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Παρά τις γενναιόδωρες διαστάσεις -το μήκος αγγίζει τα τέσσερα μέτρα- το βάρος του πρωτότυπου Toyota φτάνει μόλις τα 786 κιλά, ενισχύοντας -σε συνδυασμό με τον αεροδυναμικό του σχεδιασμό- τις προσπάθειες περιορισμού της κατανάλωσης καυσίμου.

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024