Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo

Volvo

Συνδυάζοντας τις γνώριμες προδιαγραφές των αυτοκινήτων της σε επίπεδο πολυτέλειας, ασφάλειας, αποδοτικότητας και design με τις συμπαγείς διαστάσεις, η σουηδική φίρμα δίνει το στίγμα του πρώτου της μικρομεσαίου πεντάθυρου hatchback το οποίο και αποτελεί μία απο τις πλέον αναμενόμενες και πολυσυζητημένες πρεμιέρες της 82ης ελβετικής έκθεσης. Όσο για τους μετέπειτα στόχους του, ο επικεφαλής της […]

Συνδυάζοντας τις γνώριμες προδιαγραφές των αυτοκινήτων της σε επίπεδο πολυτέλειας, ασφάλειας, αποδοτικότητας και design με τις συμπαγείς διαστάσεις, η σουηδική φίρμα δίνει το στίγμα του πρώτου της μικρομεσαίου πεντάθυρου hatchback το οποίο και αποτελεί μία απο τις πλέον αναμενόμενες και πολυσυζητημένες πρεμιέρες της 82ης ελβετικής έκθεσης.

Όσο για τους μετέπειτα στόχους του, ο επικεφαλής της σουηδικής φίρμας Stefan Jacoby τους αποτυπώνει ως εξής: «…το νέο V40 είναι το πρώτο νέο μας μοντέλο που σχεδιάστηκε εξολοκλήρου με βάση τη νέα ανθρωποκεντρική μας στρατηγική «Designed Around You». Εξοπλισμένο με μια σειρά από στοιχεία υψηλής τεχνολογίας, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει πονοκέφαλο ακόμα και στους πιο σκληρούς ανταγωνιστές μας».

Έτσι, πέρα από χαρακτηριστικά όπως η αίσθηση πολυτέλειας σε κάθε έκφανσή του και η έμφαση στη λεπτομέρεια τόσο σχεδιαστικά όσο και πρακτικά, το νέο V40 θα διαθέτει μια σειρά από στοιχεία που θα του εξασφαλίσουν την θέση που του αντιστοιχεί σε μια κατηγορία όπου δραστηριοποιούνται η BMW Σειρά 1, το Audi Α3 και η Mercedes-Benz A-Class.

Από πλευράς κινητήρων το V40 θα διατεθεί με τρεις επιλογές βενζινοκινητήρων, δύο χωρητικότητας 1,6 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 150 και 180 ίππων και ένα υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 2,5 λίτρων με απόδοση 254 ίππων το οποίο επιταχύνει το V40 από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα.

Στις επιλογές πετρελαιοκινητήρων συγκαταλέγεται το πρώτο μοτέρ της φίρμας που εκλύει 94 γρ./χλμ διοξειδίου του άνθρακα. Πρόκειται για έναν κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων με απόδοση 115 ίππους. Την γκάμα συμπληρώνουν μοτέρ χωρητικότητας 2,0 λίτρων σε δύο εκδοχές ισχύος, με απόδοση 150 ίππους και 177 ίππους.

Όλες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με start-stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την επιβράδυνση ανεξαρτήτως από το αν διαθέτουν μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο το οποίο διατίθεται, κατά περίπτωση, ως επιλογή του προαιρετικού εξοπλισμού.

Όπως επιβάλλεται από την παράδοση καινοτομίας του Σουηδού κατασκευαστή σε επίπεδο ασφάλειας το προφίλ του hatchback συμπληρώνει η βελτιωμένη εκδοχή του συστήματος αποτροπής ατυχήματος της Volvo, City Safety, το οποίο, πλέον, διευρύνει το πεδίο αντιδράσεών του καθώς λειτουργεί σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα.

Επίσης ανάμεσα στις καινοτομίες του V40 συγκαταλέγεται και το σύστημα ασφαλείας Pedestrian Detection το οποίο περιλαμβάνει στις λειτουργίες του πλήρη ενεργοποίηση του συστήματος πέδησης αν ανιχνεύσει επικείμενο ατύχημα με πεζό καθώς και τον πρώτο, παγκοσμίως, αερόσακο του είδους.

auto.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024