Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo 4C στην έκδοση παραγωγής αποτελεί δίχως καμία αμφιβολία μία από τις σημαντικότερες παρουσίες στην 83η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το «μικρό», όπως η ίδια η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία χαρακτηρίζει, supercar θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Maserati στη Μόντενα, ξεχωρίζοντας για το ανθρακονημάτινο πλαίσιο, τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς αλλά και για […]

Η Alfa Romeo 4C στην έκδοση παραγωγής αποτελεί δίχως καμία αμφιβολία μία από τις σημαντικότερες παρουσίες στην 83η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το «μικρό», όπως η ίδια η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία χαρακτηρίζει, supercar θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Maserati στη Μόντενα, ξεχωρίζοντας για το ανθρακονημάτινο πλαίσιο, τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς αλλά και για την τοποθέτηση του τετρακύλινδρου κινητήρα των 1,75 λίτρων στην πλάτη του οδηγού.

Ο τελευταίος συνδυάζεται με ένα ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη αποδίδοντας 240 ίππους και 350 Nm ροπής. Οι συμπαγείς διαστάσεις αλλά και η εκτεταμένη χρήση συνθετικών υλικών εξασφαλίζουν το εξαιρετικά χαμηλό βάρος του ιταλικού συνόλου, το οποίο δεν ξεπερνά τα 895 κιλά.

Η Alfa Romeo 4C επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, το σύστημα πέδησης φέρει την υπογραφή της Brembo, ενώ το τιμόνι δεν διαθέτει κάποιο είδος υποβοήθησης, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή αίσθηση και συμβάλλοντας στη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα.

Η περιορισμένης παραγωγής 4C Launch Edition -μόλις 400 αντίτυπα θα διατεθούν στην Ευρώπη- κοστίζει περίπου 65.000 ευρώ, ωστόσο, τον Ιούνιο που θα ξεκινήσει η ευρεία παραγωγή του αυτοκινήτου, η τιμή του αναμένεται να μειωθεί σημαντικά.

Στο πλευρό της Alfa Romeo 4C στέκεται η περιορισμένης παραγωγής MiTo SBK. Εξοπλισμένη με τον γνωστό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,4 λίτρων και απόδοσης 170 ίππων, θα διαθέτει φρένα της Brembo, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και επενδύσεις Alcantara για τα καθίσματα της Sabelt.

H ΜiTo SBK Limited Edition θα διατίθεται σε δύο χρώματα αμαξώματος (μαύρο και κόκκινο), ενώ ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία χρώματα οροφής (μαύρο, κόκκινο και λευκό).

Τέλος, τα δυναμικά χαρακτηριστικά της Alfa Romeo Giulietta υπογραμμίζουν δύο νέες εξοπλιστικές εκδόσεις, Veloce και Sportiva.

Γ.Α

auto.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024