Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin

Aston Martin

Την Aston Martin Rapide S σε παγκόσμια πρεμιέρα παρουσιάζει η βρετανική φίρμα στο ελβετικό “floor”. Παρά την παρουσία του διακριτικού “S” δεν πρόκειται για απλά για μια ταχύτερη εκδοχή της γκάμας αλλά για το ανανεωμένο μοντέλο που θα αντικαταστήσει την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή της τετράθυρης πρότασης. Η Rapide S εξοπλίζεται με τον ίδιο V12 […]

Την Aston Martin Rapide S σε παγκόσμια πρεμιέρα παρουσιάζει η βρετανική φίρμα στο ελβετικό “floor”. Παρά την παρουσία του διακριτικού “S” δεν πρόκειται για απλά για μια ταχύτερη εκδοχή της γκάμας αλλά για το ανανεωμένο μοντέλο που θα αντικαταστήσει την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή της τετράθυρης πρότασης.

Η Rapide S εξοπλίζεται με τον ίδιο V12 κινητήρα των 6,0 λίτρων που εξόπλιζε και την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή της με τη διαφορά ότι η ισχύς του έχει αυξηθεί κατά 81 ίππους, φτάνοντας συνολικά τους 558 και η ροπή από 600 Nm σκαρφαλώνει στα 620 Nm.

Το αποτέλεσμα είναι η μείωση του χρόνου επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα κατά 3/10 του δευτερολέπτου σε 4,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστή ταχύτητα της “S” έχει αυξηθεί, ξεπερνώντας οριακά τα 305 χλμ./ώρα.

Παρά την αύξηση ισχύος η Aston Martin Rapide S μειώνει τα μεγέθη κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε 8,0 λίτρα/100 χλμ. και σε 332 γραμμ./χλμ. (από 8,5 λίτρα/100 χλμ. και 355 γραμμ./χλμ. CO2).

Τις ενισχυμένες επιδόσεις της συμπληρώνουν αλλαγές με στόχο την πλήρη αξιοποίηση της επιπλέον ισχύος της, όπως η τοποθέτηση του κινητήρα κατά 1,9 εκατοστά πιο χαμηλά προς όφελος ενός χαμηλότερου κέντρου βάρους.

Παράλληλα, η “S” διαθέτει και αναβαθμισμένη ρυθμιζόμενη ανάρτηση με τρία προγράμματα παραμετροποίησης –normal, sport και track- που μεταβάλλουν αναλόγως τις ρυθμίσεις της.

Οπτικά η Aston Martin Rapide S διαθέτει μια ανασχεδιασμένη και πιο επιβλητική γρίλια η οποία επιπλέον, αναλαμβάνει και το ρόλο συστήματος ασφαλείας καθώς στην περίπτωση πρόσκρουσης, «πετάγεται» προς τα έξω και επανέρχεται στη θέση της μειώνοντας την ισχύ της κρούσης.

Την οπτική αναβάθμιση της “S” συμπληρώνει η ανασχεδίαση της αεροδυναμικής πτέρυγας στην κορυφή του πορτ μπαγκάζ, ενώ ανανεωμένο είναι και το εξοπλιστικό πακέτο Carbon Pack.

Το προφίλ της, συμπληρώνουν τροχοί 20 ιντσών και μία εμπλουτισμένη παλέτα σε ό,τι αφορά τα χρώματα του αμαξώματος αλλά και των επενδύσεων του εσωτερικού ενώ προστίθεται και το Q by Αston Martin το οποίο εισάγει νέες δυνατότητες παραμετροποίησης και εξατομίκευσης για τους ιδιοκτήτες της Rapide S αλλά και των υπολοίπων μοντέλων της βρετανικής φίρμας.

Παράλληλα με την Rapide S το παρών στην ελβετική έκθεση δίνουν επετειακές εκδόσεις των Vantage, DB9, Vanquish και Rapide S με αφορμή τα 100ά γενέθλια της φίρμας οι οποίες θα κατασκευαστούν σε 100 μονάδες και διαθέτουν αναβαθμισμένο εξοπλισμό και πιο ακριβά υλικά για τις επενδύσεις του εσωτερικού.

N.K

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024