Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Bentley

Bentley

Την νέα Flying Spur σε παγκόσμια πρώτη παρουσιάζει η Bentley στην 83η ελβετική έκθεση, συνοδεύοντάς την με τον τίτλο της ταχύτερης τετράθυρης πρότασης στην ιστορία της φίρμας. Ακολουθώντας τη συνήθη τακτική της, η φίρμα από το Crewe Bentley δεν τροποποίησε ριζικά την εμφάνιση της Flying Spur, προχωρώντας ωστόσο σε συνολικές αλλαγές που –μεταξύ άλλων- εντάσσουν […]

Την νέα Flying Spur σε παγκόσμια πρώτη παρουσιάζει η Bentley στην 83η ελβετική έκθεση, συνοδεύοντάς την με τον τίτλο της ταχύτερης τετράθυρης πρότασης στην ιστορία της φίρμας.

Ακολουθώντας τη συνήθη τακτική της, η φίρμα από το Crewe Bentley δεν τροποποίησε ριζικά την εμφάνιση της Flying Spur, προχωρώντας ωστόσο σε συνολικές αλλαγές που –μεταξύ άλλων- εντάσσουν στο αμάξωμα της κάποια αισθητικά στοιχεία από τις Continental GT και Mulsanne.

Έτσι, η ανανεωμένη Flying Spur αποκτά ένα στιβαρότερο και δυναμικότερο εκτόπισμα, χάρη στην χαμηλότερη οροφή της και την πιο ανάγλυφη και μυώδη σχεδίαση των υπόλοιπων επιφανειών της.

Στις αλλαγές που τραβούν το βλέμμα συγκαταλέγονται τα ενσωματωμένα LED στα φωτιστικά σώματα, οι οπές για την απαγωγή θερμότητας στους μπροστινούς θόλους, η πιο κάθετα τοποθετημένη γρίλια, ενώ την εξωτερική εικόνα συμπληρώνουν, οι τροχοί που ξεκινούν από τις 19 ίντσες και “φτάνουν” έως τις 21 ίντσες.

Σε κάθε περίπτωση, οι μεγαλύτερες αλλαγές έχουν συντελεστεί κάτω από τις ανασχεδιασμένες επιφάνειες του βρετανικού υπερπολυτελούς sedan, με κύρια, την αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας του κατά 4% χωρίς αυτό να σημαίνει και ταυτόχρονη αύξηση του βάρους.

Αντιθέτως, το συνολικό βάρος της Flying Spur έχει περιοριστεί κατά 50 κιλά χάρη στην κατασκευή στοιχείων όπως το καπό και οι θόλοι από αλουμίνιο και της θύρας αποσκευών από ανθρακονήματα.

Στην “καρδιά” της βρετανικής λιμουζίνας θα βρεθεί ο γνωστός, αλλά πλήρως αναβαθμισμένος, διπλά υπερτροφοδοτούμενος δωδεκακύλινδρος, σε διάταξη W, κινητήρας με χωρητικότητα 6,0 λίτρων, απόδοση 625 ίππων και 800 Nm ροπής. Ο θηριώδης κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων της ZF το οποίο μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Ως αποτέλεσμα, η διαδικασία επιτάχυνσης της Flying Spur από “0-100 χλμ./ώρα” απαιτεί 4,6 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά της φτάνει τα 322 χλμ./ώρα. Επίσης, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις έχει ελάχιστη σημασία, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανέρχονται σε 343 γραμμ./χλμ.

Σε ό,τι αφορά το θάλαμο επιβατών, η Bentley έχει προχωρήσει σε 600 αλλαγές, αφήνοντας ελάχιστα στοιχεία όμοια με την προηγούμενη γενιά του μοντέλου.

Ξεκινώντας από τα βελτιωμένα υλικά των ξύλινων και δερμάτινων επενδύσεων, οι αλλαγές περιλαμβάνουν ένα αναβαθμισμένο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με οθόνη οχτώ ιντσών στην κεντρική κονσόλα καθώς και δύο οθόνες 10 ιντσών για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος σε συνδυασμό πάντα με το Touch Screen Remote, μια ρέπλικα της κεντρικής κονσόλας, στο πίσω μέρος, απ’ όπου οι επιβάτες μπορούν να παραμετροποιήσουν συστήματα από τον κλιματισμό έως τα καθίσματά τους.

Στα νέα gadget της Flying Spur συγκαταλέγονται επίσης Wi-Fi, ασύρματα ακουστικά καθώς και ένας νέος σκληρός δίσκος χωρητικότητας 64 GB.

Την παρουσία της νέας Flying Spur στην ελβετική έκθεση πλαισιώνει η γνωστή Mulsanne η οποία όμως αναλαμβάνει να συστήσει στο κοινό μια νέα σειρά εξοπλιστικών επιλογών οι οποίες θα είναι διαθέσιμες από τον Απρίλιο.

Σε αυτές περιλαμβάνονται στοιχεία όπως η εμπλουτισμένη παλέτα χρωμάτων και υλικών για το εσωτερικό αλλά και, το εξοπλιστικό πακέτο Entertainment το οποίο προσθέτει στην Mulsanne οθόνες LCD οχτώ ιντσών στο πίσω μέρος των προσκέφαλων των μπροστινών καθισμάτων, DVD Player, σκληρό δίσκο χωρητικότητας 20 GB, τραπεζάκια ειδικά σχεδιασμένα για να υποδέχονται iPad με πληκτρολόγιο καθώς και Wi-Fi router.

Tις νέες εξοπλιστικές επιλογές συμπληρώνει ένα σετ έξι αποσκευών με την υπογραφή του ιταλικού οίκου Schedoni.

N.K

auto.in.gr

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024