Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
BMW

BMW

Την πρακτικότητα και τις ανέσεις ενός τυπικού πεντάθυρου hatchback με τις παραδοσιακές αξίες μίας αυθεντικής BMW επιχειρεί να συνδυάσει η νέα Σειρά 3 Gran Turismo. Ουσιαστικά πρόκειται για τον τρίτο τύπο αμαξώματος που προστίθεται στην γκάμα της νέας Σειράς 3 -προηγήθηκαν οι sedan και station wagon εκδόσεις- ο οποίος διαφοροποιείται τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο […]

Την πρακτικότητα και τις ανέσεις ενός τυπικού πεντάθυρου hatchback με τις παραδοσιακές αξίες μίας αυθεντικής BMW επιχειρεί να συνδυάσει η νέα Σειρά 3 Gran Turismo.

Ουσιαστικά πρόκειται για τον τρίτο τύπο αμαξώματος που προστίθεται στην γκάμα της νέας Σειράς 3 -προηγήθηκαν οι sedan και station wagon εκδόσεις- ο οποίος διαφοροποιείται τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο διαστάσεων.

Σε σχέση, λοιπόν, με την Σειρά 3 Touring, η Σειρά 3 Gran Turismo διαθέτει αυξημένο κατά 20 εκατοστά μήκος, μεγαλύτερο κατά 11 εκατοστά μετατρόχιο και 8,1 επιπλέον εκατοστά ύψους.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό, τόσο για τους επιβάτες της πίσω σειράς καθισμάτων (7 επιπλέον εκατοστά για τα κάτω άκρα) όσο και για τις αποσκευές (520 λίτρα).

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που κάνει την BMW Σειρά 3 Gran Turismo να ξεχωρίζει είναι η πίσω ενεργή αεροτομή, η οποία εκτείνεται αυτόματα εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες κίνησης.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, αν εξαιρέσουμε την κορυφαία έκδοση 335i, η οποία εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3,0 λίτρων, όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις βενζίνης ή diesel εφοδιάζονται με δίλιτρα μοτέρ.

Η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του i3 Concept Coupe αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η βαυαρική φίρμα πρόκειται να αποκτήσει πολύ σύντομα ηλεκτροκίνητες προτάσεις ευρείας παραγωγής.

Με μπαταρίες ιόντων λιθίου, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο i3 Concept Coupe προσφέρεται προαιρετικά με range extender που αυξάνει την αυτονομία από τα 160 στα 300 χιλιόμετρα.

Ένα υβριδικό σύνολο απόδοσης 190 ίππων, το οποίο συνδυάζει έναν τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αναλαμβάνει την κίνηση του BMW Concept Active Tourer.

Χάρη σε αυτό, το μήκους 4,35 μέτρων MPV επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 8 δευτερόλεπτα, παρά το γεγονός ότι η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου δεν ξεπερνά τα 2,5 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 60 γρ./χλμ.

Η μικρότερη σε ισχύ έκδοση της BMW Z4, η οποία εφοδιάζεται με τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 156 ίππων και η πανίσχυρη M6 Gran Coupe των 560 ίππων συμπληρώνουν τον κατάλογο με τα τετράτροχα που έχει να παρουσιάσει η βαυαρική φίρμα στην 83η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Γ.Α

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024