Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Citroen

Citroen

Mε τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες προσγειώνεται η γαλλική φίρμα στο “floor” της ελβετικής έκθεσης, παρουσιάζοντας την ανανεωμένη έκδοση του C3, την πρωτότυπη –αλλά πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής- εκδοχή του C4 Picasso, καθώς και ένα καινοτόμο υβριδικό μηχανικό σύνολο το οποίο καταναλώνει βενζίνη και πεπιεσμένο αέρα με “όχημα” ένα πρωτότυπο C3. Την παρουσία της Citroen στην […]

Mε τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες προσγειώνεται η γαλλική φίρμα στο “floor” της ελβετικής έκθεσης, παρουσιάζοντας την ανανεωμένη έκδοση του C3, την πρωτότυπη –αλλά πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής- εκδοχή του C4 Picasso, καθώς και ένα καινοτόμο υβριδικό μηχανικό σύνολο το οποίο καταναλώνει βενζίνη και πεπιεσμένο αέρα με “όχημα” ένα πρωτότυπο C3.

Την παρουσία της Citroen στην 83η έκθεση της Γενεύης θα πλαισιώσει το DS4 Electro Shot, μιας περιορισμένης παραγωγής έκδοση η οποία, μέσω των νέων αισθητικών στοιχείων που διαθέτει, θα αναλάβει να συστήσει στο κοινό το νέο πρόγραμμα εξατομίκευσης της Citroen σε ό,τι αφορά τις αισθητικές επιλογές για τα μοντέλα της σειράς DS.

Σε ό,τι αφορά τις πρεμιέρες των Γάλλων, η Citroen παρουσιάζει το Technospace ή “κατά κόσμο” το πρωτότυπο προπομπό της νέας γενιάς του C4 Picasso η οποία, πλην της νέας της εμφάνισης, υπόσχεται η τιμή έναρξης για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να ξεκινούν από τα 98 γραμμ./χλμ. χάρη στη νέα ευέλικτη πλατφόρμα του ομίλου PSA/Peugeot-Citroen, EMP2, στην οποία και βασίζεται.

Με εξωτερικές διαστάσεις, μήκος 4,43 μ., πλάτος 1,83 μ., ύψος 1,61 μ. και χωρητικότητα πορτ μπαγκάζ 537 λίτρων το γαλλικό πολυμορφικό αν και έχει μικρότερο μήκος, υπόσχεται την -ανετότερη- φιλοξενία πέντε επιβατών, και των αποσκευών τους.

Παράλληλα, η Citroen υπόσχεται πλήθος τεχνολογικών εφαρμογών με επίκεντρο μια οθόνη αφής high definition 12 ιντσών.

Επόμενος σταθμός στο stand της Citroen η ανανεωμένη εκδοχή του πλέον δημοφιλούς, βάσει πωλήσεων, μοντέλου της.

Ο λόγος για το νέο C3 το οποίο στην ανανεωμένη του εκδοχή αποκτά την πανοραμική ηλιοροφή Zenith, φρεσκάροντας παράλληλα, την συνολική αισθητική του, με τον ανασχεδιασμό στοιχείων του μπροστινού του τμήματος και τα νέα φωτιστικά σώματα, πίσω.

Παράλληλα, με την ανανεωμένη του αισθητική που επεκτείνεται και σε στοιχεία του εσωτερικού, το γαλλικό supermini θα διατίθεται με τους νέους τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης PureTech που υπόσχονται 15% επιπλέον ισχύ και 25% περισσότερη οικονομία καυσίμου σε σχέση με τα μέχρι σήμερα γνωστά τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα του γαλλικού supermini.

Έτσι, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για την ανανεωμένη εκδοχή του C3 θα ξεκινούν, πλέον από τα 87 γραμμ./χλμ.

Την εικόνα του μέλλοντος της γαλλικής φίρμας αναλαμβάνει να δώσει το C3 Hybrid Air, ένα πρωτότυπο με ένα καινοτόμο υβριδικό σύστημα το οποίο, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κάτω από τα 2,0 λίτρα/100 χλμ.

Η καινοτομία του συγκεκριμένου υβριδικού συστήματος έγκειται στο συνδυασμό ενός συμβατικού βενζινοκινητήρα με μία υδραυλική αντλία-κινητήρα που τροφοδοτείται από πεπιεσμένο αέρα. Το σύνολο συμπληρώνεται από ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Οι Γάλλοι υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να αυξήσει την αυτονομία ενός συμβατικού αυτοκινήτου κατά 90%, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου κατά 35%, ενώ ως προς τη λειτουργία δεν διαφέρει από τα υβριδικά μηχανικά σύνολα.

Έτσι, το Hybrid Air διαθέτει τρία διαφορετικά προγράμματα, δίνοντας τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο το οποίο θα εξοπλίζει να κινείται βασιζόμενο, αποκλειστικά στον βενζινοκινητήρα του, στο συνδυασμό “αεροκινητήρα” και βενζινοκινητήρα και αποκλειστικά στον αεροκινητήρα του, εκλύοντας, κατά περίπτωση, εξαιρετικά περιορισμένες ή και μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με τους Γάλλους μηχανικούς η ένταξη του συγκεκριμένου συστήματος στο C3 θα είχε ως αποτέλεσμα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε 69 γραμμ./χλμ.

N.K

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024