Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Infiniti

Infiniti

Αν και το Infiniti Q50 έχει ήδη δώσει το αισθητικό στίγμα του, πραγματοποιώντας την παγκόσμια πρεμιέρα του σε αμερικανικό έδαφος και συγκεκριμένα, στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο, η εκθεσιακή του πρώτη στην Ευρώπη αποτελεί μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Έτσι κάτω από τις καλοσμιλεμένες επιφάνειες του τετράθυρου αμαξώματός με τις coupe επιρροές και τα σχεδιαστικά […]

Αν και το Infiniti Q50 έχει ήδη δώσει το αισθητικό στίγμα του, πραγματοποιώντας την παγκόσμια πρεμιέρα του σε αμερικανικό έδαφος και συγκεκριμένα, στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο, η εκθεσιακή του πρώτη στην Ευρώπη αποτελεί μια εντελώς διαφορετική υπόθεση.

Έτσι κάτω από τις καλοσμιλεμένες επιφάνειες του τετράθυρου αμαξώματός με τις coupe επιρροές και τα σχεδιαστικά στοιχεία από τα πρωτότυπα Essence, Etherea και Emerg-e που δίνουν το στίγμα της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας της Infiniti, το Q50 είναι το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας που, σε επίπεδο, κινητήρων, επωφελείται από τη συνεργασία με την Mercedes-Benz.

Αναλυτικότερα κάτω από το καπό του Q50 θα βρεθεί ένας τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας χωρητικότητας 2,2 λίτρων με απόδοση 170 ίππων και 400 Nm ροπής. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις το Q5 με το γερμανικό κινητήρα, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από εννέα δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 230 χλμ./ώρα.

Σημαντικά είναι και πλεονεκτήματα της έκδοσης σε επίπεδο οικονομίας καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα καθώς οι αντίστοιχες τιμές αναμένεται να περιοριστούν σε 4,4 λίτρα και σε 115 γραμμ./χλμ.

Την γκάμα συμπληρώνει η γνωστή υβριδική έκδοση η οποία συνδυάζει το V6 κινητήρα της Infiniti, χωρητικότητας 3,6 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ, φτάνοντας τη συνδυαστική ισχύ των 364 ίππων.

Παράλληλα, το Q50 υπόσχεται να διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά άνεσης και τεχνολογίας που θα κληθούν, κατά την εμπορική του πορεία, να ενισχύσουν τη δυναμική του και να χτίσουν νέους δεσμούς με τους Ευρωπαίους υποψήφιους αγοραστές premium προτάσεων.

Αρκεί μια ματιά στο θάλαμο επιβατών με την ασύμμετρη οδηγοκεντρική σχεδίαση της κονσόλας, το νέο σύστημα infotainment της φίρμας Infini InTouch με τις δύο οθόνες αφής και τις επιλογές για τις επενδύσεις όπου, μεταξύ των επιλογών συγκαταλέγονται το δέρμα και το ξύλο, για να διαπιστώσει κανείς τις προθέσεις των Ιαπώνων.

Παράλληλα, με τα απαραίτητα tech gadgets της κατηγορίας στο Q50 πραγματοποιεί την πρεμιέρα του ένα νέο σύστημα της φίρμας το Direct Adaptive Steering το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να παραμετροποιήσει την απόκριση του συστήματος διεύθυνσης.

Επιπλέον, το σύστημα Active Lane Control φροντίζει, αξιοποιώντας τη λειτουργία κάμερας παρεμβαίνει διορθωτικά στο σύστημα διεύθυνσης και στην πορεία του αυτοκινήτου, αποφεύγοντας τυχόν κακοτεχνίες στο οδόστρωμα ή ακόμα και αντισταθμίζοντας την επίδραση πλευρικών ανέμων.

Το premium τεχνολογικό προφίλ του Q50 συμπληρώνει το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, i-key, το οποίο αναγνωρίζει τον οδηγό και προχωρά σε ρυθμίσεις που ποικίλλουν, από την επαναφορά του καθίσματος στην θέση της επιλογής του έως την φόρτωση των συνήθων διαδρομών του στο σύστημα πλοήγησης, παραμετροποιώντας σύμφωνα με τις προτιμήσεις του το 96% των συστημάτων που επιδέχονται ρύθμιση.

N.K

auto.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024