Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
JEEP

JEEP

Τις προσαρμοσμένες στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις εκδόσεις των ανανεωμένων Grand Cherokee και Compass, καθώς και μια πρωτότυπη έκδοση του τελευταίου με επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού και μεγάλες πιθανότητες διάθεσής της ως ειδικής έκδοσης, συστήνει η αμερικανική φίρμα στο ευρωπαϊκό κοινό από την έκθεση της Γενεύης. Ξεκινώντας από το “βαρύ πυροβολικό”, το ανανεωμένο Grand Cherokee δεν απέχει σχεδιαστικά […]

Τις προσαρμοσμένες στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις εκδόσεις των ανανεωμένων Grand Cherokee και Compass, καθώς και μια πρωτότυπη έκδοση του τελευταίου με επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού και μεγάλες πιθανότητες διάθεσής της ως ειδικής έκδοσης, συστήνει η αμερικανική φίρμα στο ευρωπαϊκό κοινό από την έκθεση της Γενεύης.

Ξεκινώντας από το “βαρύ πυροβολικό”, το ανανεωμένο Grand Cherokee δεν απέχει σχεδιαστικά από τον Αμερικανό ομόλογό του που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο στο Detroit, αποκτώντας, όμως, LED ημέρας, ανασχεδιασμένη γρίλια, νέα, μεγαλύτερη αεροτομή και φωτιστικά σώματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι αλλαγές στο εσωτερικό όπου το στίγμα δίνουν το νέο τριάκτινο τιμόνι, οι ψηφιακές ενδείξεις στην κεντρική κονσόλα σε συνδυασμό με την παρουσία οθόνης αφής 8,4 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό αλλά και η υπόσχεση της Jeep για υψηλότερης ποιότητας δέρμα και ξύλο στις επενδύσεις των ανώτερων εξοπλιστικά εκδόσεων.

Από πλευράς κινητήρων το ανανεωμένο Grand Cherokee θα διατεθεί με δύο επιλογές βενζίνης, ένα V6 χωρητικότητας 3,6 λίτρων και ένα V8 χωρητικότητας 5,7 λίτρων. Την γκάμα θα συμπληρώσει ένας εξακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας χωρητικότητας 3,0 λίτρων.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο διάθεσής του, αναμένεται στις αγορές της γηραιάς ηπείρου πριν την εκπνοή του πρώτου μισού του χρόνου.

Την ίδια περίοδο αναμένεται να ξεκινήσει και η διάθεση του Compass το οποίο, επίσης δεν παραλλάζει την εμφάνισή του σε σχέση με την αμερικανική εκδοχή του.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της πρόσφατης ανανέωσης του που ξεκίνησε από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το ανανεωμένο Compass διαθέτει ένα νέο αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων με την υπογραφή της Powertech, ενώ στις επιλογές εξοπλισμού συγκαταλέγονται επίσης, κάμερα οπισθοπορείας αλλά και πλευρικοί αερόσακοι.

Στη λίστα του εξευρωπαϊσμένου βασικού του εξοπλισμού του συναντώνται στοιχεία, όπως τα φώτα ομίχλης, το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, οι θερμαινόμενοι ηλεκτρικοί καθρέφτες, η δυνατότητα αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων κατά 60/40 ενώ το προφίλ του συμπληρώνουν συστήματα όπως το cruise control, το hill-start assist καθώς και το ενεργό σύστημα ευστάθειας, Electronic Roll Mitigation που παρεμβαίνει στο σύστημα πέδησης και στον κινητήρα όταν εντοπίσει κίνδυνο ανατροπής.

Σε επίπεδο κινητήρων το Compass διαθέτει στην γκάμα του ένα χωρητικότητας 2,0 λίτρων και ισχύ 158 ίππων μηχανικό σύνολο βενζίνης και ένα, επίσης τετρακύλινδρο, 2,4 λίτρων με 172 ίππους. Ισάριθμες είναι και οι επιλογές diesel που περιλαμβάνουν μοτέρ χωρητικότητας 2,2 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 136 και 163 ίππων.

Την παρουσία της Jeep στη Γενεύη πλαισιώνει μια ειδική έκδοση του Compass, η Black Look, η οποία, διαθέτοντας επιπλέον εξοπλιστικά και “posh” αισθητικά στοιχεία θα διερευνήσει από το floor της έκθεσης τις πιθανότητες παραγωγής της.

Έτσι, το στίγμα της τετρακίνητης Compass Black Look η οποία εξοπλίζεται με turbodiesel 2,2 λίτρων ισχύος 163 ίππων, δίνουν στοιχεία όπως οι γυαλιστερές μαύρες λεπτομέρειες στην εξωτερική της σχεδίαση και η –μεταξύ άλλων- εμπλουτισμένη με, σκληρό δίσκο 30 GB, δυνατότητα σύνδεσης USB, DVD player, οθόνη αφής το infotainment UConnect και ηχοσύστημα Boston εννέα ηχείων, λίστα εξοπλισμού της.

Ν.Κ

auto.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024