Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Μετά και την επίσημη παρουσίαση της A 45 AMG, o άτυπος τίτλος του ισχυρότερου hatchback ευρείας παραγωγής ανήκει πλέον στην Mercedes-Benz. Οι 360 ίπποι ενός δίλιτρου και φυσικά υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, δημιουργώντας έναν πραγματικό θρύλο στην ευρύτερη κατηγορία των μικρομεσαίων προτάσεων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο κινητήρα του πλανήτη, […]

Μετά και την επίσημη παρουσίαση της A 45 AMG, o άτυπος τίτλος του ισχυρότερου hatchback ευρείας παραγωγής ανήκει πλέον στην Mercedes-Benz.

Οι 360 ίπποι ενός δίλιτρου και φυσικά υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, δημιουργώντας έναν πραγματικό θρύλο στην ευρύτερη κατηγορία των μικρομεσαίων προτάσεων.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο κινητήρα του πλανήτη, ο οποίος πέρα από τους 360 ίππους έχει να προσφέρει και 450 Nm ροπής.

Τη θηριώδη ισχύ του δίλιτρου κινητήρα της AMG καλείται να διαχειριστεί ένα ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων καθώς και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης.

Επιταχύνοντας από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα και με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, η A 45 AMG διαθέτει μεταξύ άλλων ESP τριών σταδίων, υψηλής απόδοσης σύστημα ψύξης που προέρχεται από την SLS AMG αλλά και σύστημα start&stop που αναλαμβάνει τη διατήρηση της κατανάλωσης καυσίμου σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον Γερμανό κατασκευαστή, το ισχυρότερο hatchback που έχει γνωρίσει η ευρωπαϊκή -και όχι μόνο- αγορά καταναλώνει μόλις 6,9 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα.

Στη Γενεύη πραγματοποιήθηκε και η επίσημη πρεμιέρα της CLA, ενός τετράθυρου coupe που βασίζεται στην A-Class υιοθετώντας από αυτή τις περισσότερες από τις τεχνικές προδιαγραφές της.

Η CLA είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο περιθώριο της έκθεσης αυτοκινήτου του Detroit, στις αρχές της χρονιάς.

Γ.Α

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024