Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Seat

Seat

Αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της παρουσίας της Seat στην 83η ελβετική έκθεση αναδεικνύεται η τρίθυρη έκδοση της νέας γενιάς του ισπανικού μικρομεσαίου, Leon SC. Εξελίσσοντας προς ένα δυναμικότερο προσανατολισμό την αισθητική που εισήγαγε η νέα γενιά του, το Leon SC -Sports Coupe- αποχωρίζεται, πλην του προφανούς, των δύο πίσω θυρών του, και 3,5 εκατοστά από το μεταξόνιό […]

Αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της παρουσίας της Seat στην 83η ελβετική έκθεση αναδεικνύεται η τρίθυρη έκδοση της νέας γενιάς του ισπανικού μικρομεσαίου, Leon SC.

Εξελίσσοντας προς ένα δυναμικότερο προσανατολισμό την αισθητική που εισήγαγε η νέα γενιά του, το Leon SC -Sports Coupe- αποχωρίζεται, πλην του προφανούς, των δύο πίσω θυρών του, και 3,5 εκατοστά από το μεταξόνιό του, με στόχο την ενίσχυση του sport χαρακτήρα της έκδοσης η οποία, σύμφωνα με την Seat, αποτελεί το πιο δυνατό και συναισθηματικό μέλος της γκάμας.

Παράλληλα με την μείωση του μεταξονίου το συνολικό μήκος του μειώνεται κατά ένα εκατοστό χωρίς όμως αυτές οι αλλαγές να επηρεάζουν τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ, η χωρητικότητα του οποίου εξακολουθεί να φτάνει τα 380 λίτρα, όπως και στην πεντάθυρη έκδοση, ενώ, δεν αλλοιώνει και το διαθέσιμο χώρο σε ύψος, για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος.

Σε επίπεδο κινητήρων το Leon SC θα αντλήσει από την δεξαμενή κινητήρων του ομίλου VW, διαθέτοντας επιλογές βενζίνης που ξεκινούν από τα 1,2 λίτρα σε εκδοχές των 86 και των 105 ίππων και φτάνουν, στις εκδοχές ισχύος των 122 και 140 ίππων των TSI κινητήρων με χωρητικότητα 1,4 λίτρων.

Στην κορυφή της βενζινοκίνητης γκάμας, αναμένεται να βρεθεί, από τα μέσα του 2013, ένας TSI κινητήρας 1,8 λίτρων με απόδοση 180 ίππων και 250 Nm ροπής.

Οι επιλογές πετρελαίου περιλαμβάνουν κινητήρα TDI 1,6 λίτρων με ισχύ 105 ίππων, σε μια έκδοση η οποία σε συνδυασμό με την επιλογή start/stop εκλύει μόλις 99 γραμμ./χλμ. διοξειδίου του άνθρακα.

Η πετρελαιοκίνητη γκάμα συμπληρώνεται από ένα αντίστοιχης χωρητικότητας TDI με απόδοση 90 ίππους και ένα δίλιτρο TDI με απόδοση 150 ίππων, ενώ στην κορυφή της βρίσκεται ένας επίσης 2,0 λίτρων TDI με απόδοση 184 ίππους.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά του μέρη, μιμούνται αυτά της πεντάθυρης έκδοσης, με την ανάρτηση στις εκδόσεις έως και 150 ίππους να αποτελείται από γόνατα McPherson στον μπροστινό άξονα και ημιάκαμπτο στον πίσω, ενώ για τις ισχυρότερες εκδόσεις υιοθετείται ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων για τους πίσω τροχούς.

Ν.Κ

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024