Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW

BMW

Η παρουσία της βαυαρικής φίρμας στην ελβετική έκθεση περιλαμβάνει ένα νέο μέλος για τη νεοσύστατη σχετικά γκάμα της Σειράς 4 η οποία αποκτά μια πιο άνετη εκδοχή με την προσθήκη της τετράθυρης Gran Coupe, αλλά και την έκδοση παραγωγής της Σειράς 2 Active Tourer η οποία εκτός από τα χαρακτηριστικά ενός μικρομεσαίου πολυμορφικού, έχει και […]

Η παρουσία της βαυαρικής φίρμας στην ελβετική έκθεση περιλαμβάνει ένα νέο μέλος για τη νεοσύστατη σχετικά γκάμα της Σειράς 4 η οποία αποκτά μια πιο άνετη εκδοχή με την προσθήκη της τετράθυρης Gran Coupe, αλλά και την έκδοση παραγωγής της Σειράς 2 Active Tourer η οποία εκτός από τα χαρακτηριστικά ενός μικρομεσαίου πολυμορφικού, έχει και έναν οροσηματικό χαρακτήρα ως η πρώτη εμπροσθοκίνητη BMW.

Πέρα από τον ξεχωριστό χαρακτήρα που της εξασφαλίζει η κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, η Σειρά 2 Active Tourer αυτοπροσδιορίζεται ως μια πρόταση που συνδυάζει τα τυπικά χαρακτηριστικά μιας BMW σε επίπεδο δυναμισμού και στυλ, με την πρακτικότητα, την εργονομία αλλά και την ευρυχωρία που της εξασφαλίζει το μεταξόνιο 2,67 μέτρων το οποίο συμπληρώνεται από τις συνολικές διαστάσεις του αμαξώματος των 4,342 μ. μήκους, του 1,8 μέτρου πλάτους και του 1,555 μ. ύψους.

Πέρα από τις αναλογίες που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την εμφάνισή της και τον compact πολυμορφικό χαρακτήρα της η Σειρά 2 Active Tourer υπόσχεται να προσφέρει όλες τις συνήθεις παροχές των BMW.

Το εσωτερικό, εντάσσεται και αυτό στο κλίμα των BMW υιοθετώντας μια οδηγοκεντρική σχεδίαση, ενώ όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι Βαυαροί, «η θέση οδήγησης είναι τέτοια ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή ορατότητα σε περίπλοκες καταστάσεις».

Στο όνομα της πρακτικότητας εκτός από τη δυνατότητα αναδίπλωσης του πίσω καθίσματος κατά 40:20:40 την ίδια δυνατότητα προσφέρει και το κάθισμα του συνοδηγού.

Σε ό,τι αφορά τις –αρχικά τρεις- διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρα η γκάμα της Σειράς 2 Active Tourer, θα ξεκινά με τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρου με απόδοση 136 ίππους και 230 Nm ροπής.

Ο παραπάνω κινητήρας είναι και ο πλέον αποδοτικός βενζινοκινητήρας σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμου υποσχόμενος 4,9 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 115 γραμμ./χλμ.

Τα μεγέθη των επιδόσεων συνοψίζονται σε μέγιστη ταχύτητα 200 χλμ./ώρα τη στιγμή και σε επιτάχυνση από 0-100 ανέρχεται σε χρόνο 9,3 δευτερολέπτων.

Ψηλότερα στην γκάμα, η έκδοση 225i εξοπλίζεται από ένα τετρακύλινδρο δίλιτρο βενζινοκινητήρα ο οποίος αποδίδει 231 ίππους και 350 Nm ροπής. Η 225i επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερολέπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της ανέρχεται σε 235 χλμ./ώρα.

Την μοναδική στο λανσάρισμα πετρελαιοκίνητη έκδοση 218d θα εξοπλίσει ένας τετρακύλινδρος επίσης δίλιτρος κινητήρας με απόδοση 150 ίππων και 330 Nm ροπής. Η 218d ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 8,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται σε 205 χλμ./ώρα τη στιγμή που η μέση κατανάλωση περιορίζεται σε 4,1 λίτρα και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 109 γραμμ./χλμ.

Σε δεύτερο χρόνο η γκάμα αναμένεται να συμπεριλάβει και άλλες βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις όπως η 216d, η 220d και 220i, ενώ δεν αναμένεται να λείψουν και τετρακίνητες xDrive εκδόσεις.

Την πτυχή της περισσότερης άνεσης και της πρακτικότητας σε ένα άλλο όμως επίπεδο αναλαμβάνει να στοχειοθετήσει από το «βήμα» και η Σειρα 4 Gran Coupe όπου παρουσιάζεται ως έκδοση παραγωγής.

Διατηρώντας πάντα τις αναλογίες ενός δυναμικού coupe η BMW Σειρά 4 Gran Coupe έχει το ίδιο μήκος (4,638 μ.), πλάτος (1,825 μ.) και μεταξόνιο (2,81 μ.) με την δίθυρη «4άρα», με τη διαφορά να εντοπίζεται στην οροφή η οποία έχει αυξήσει το ύψος της κατά 1,2 εκατοστό, ενώ είναι και κατά 1,12 εκ. μεγαλύτερη σε μήκος.

Αυτό, εκτός από το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ευρυχωρίας στο θάλαμο με διάταξη 4+1 -όπως χαρακτηριστικά τον περιγράφει η BMW- και τη βελτίωση ως προς το διαθέσιμο ύψος για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος, αυξάνει και την χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ η οποία ανέρχεται σε 480 λίτρα.

Αυτό σημαίνει 35 λίτρα περισσότερα από την απλή coupe, ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων κατά 40/20/40 η διαθέσιμη χωρητικότητα φτάνει τα 1.300 λίτρα.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα αισθητικά και μη στοιχεία της «4άρας» Gran Coupe αποτελούν ένα συνονθύλευμα των γνωστών χαρακτηριστικών της Σειράς 3 και όσων καινούριων, προστέθηκαν στην γκάμα, με την άφιξη της Σειράς 4 coupe και cabrio.

Έτσι, την γκάμα των βενζινοκίνητων εκδόσεων της Σειράς 4 Gran Coupe θα απαρτίσουν η 435i με τον εξακύλινδρο 3,0 λίτρων με απόδοση 306 ίππων, η 428i και η 420i οι οποίες εξοπλίζονται με τετρακύλινδρους δίλιτρους κινητήρες απόδοσης 245 και 184 ίππων, αντίστοιχα.

Την πετρελαιοκίνητη γκάμα θα αποτελούν οι εκδόσεις 420d και 418d με απόδοση 184 και 143 ίππων αντίστοιχα και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα 124 γραμμ./χλμ. και στα 119 γραμμ./χλμ.

Οι κινητήρες θα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή, κατ΄επιλογή, με το οχτώ σχέσεων αυτόματο κιβώτιο Steptronic σε δύο εκδοχές, απλή και sport.

Όπως συνέβη και με την Σειρά 4 Coupe, η Gran Coupe θα είναι διαθέσιμη και σε τετρακίνητες εκδόσεις και συγκεκριμένα στις 428i και 420d xDrive.

Παράλληλα, η Σειρά 4 Gran Coupe θα είναι διαθέσιμη και με το εξοπλιστικό πακέτο M Sport Package αλλά και θα προσφέρει όλες τις δυνατότητες επιλογών και εξατομίκευσης που συνοψίζονται στο πρόγραμμα BMW Individual.

auto.in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024