Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Lexus

Lexus

Η ιαπωνική φίρμα συμπληρώνει την γκάμα του ελκυστικού coupe RC που παρουσίασε το Νοέμβριο του 2013, με μια νέα έκδοση την 350 F Sport η οποία πραγματοποιεί την παγκόσμια πρεμιέρα της στο «floor» της ελβετικής έκθεσης, συνοδευόμενη και από μια αμιγώς αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. To RC 350 F Sport θα τοποθετηθεί μεταξύ της απλής […]

Η ιαπωνική φίρμα συμπληρώνει την γκάμα του ελκυστικού coupe RC που παρουσίασε το Νοέμβριο του 2013, με μια νέα έκδοση την 350 F Sport η οποία πραγματοποιεί την παγκόσμια πρεμιέρα της στο «floor» της ελβετικής έκθεσης, συνοδευόμενη και από μια αμιγώς αγωνιστική έκδοση του μοντέλου.

To RC 350 F Sport θα τοποθετηθεί μεταξύ της απλής 350 και της κορυφαίας RC F η οποία παρουσιάστηκε στο Detroit, υιοθετώντας αιχμηρότερο bodykit σε σχέση με την απλή 350 αλλά και πιο προσγειωμένο από την οχτακύλινδρη RC F.

Αισθητικά το δυναμικότερο χαρακτήρα της υπογραμμίζουν η πιο αιχμηρή προσέγγιση στη χαρακτηριστική γρίλια-κλεψύδρα και οι τροχοί των 19 ιντσών με τις νέου σχεδιασμού ζάντες.

Την εικόνα συμπληρώνουν ορισμένα διαφοροποιημένα στοιχεία τόσο εκτός όσο και εντός, όπου ξεχωρίζουν το sport τιμόνι και ο αντίστοιχου ύφους επιλογέας μαζί με το Silver Performance πακέτο στις επενδύσεις και τα sport καθίσματα στην, αποκλειστική για την έκδοση F-Sport, απόχρωση Rioja Red και τις ορατές ραφές.

Βελτιωμένο είναι και το σύστημα διαχείρισης των ρυθμιζόμενων αναρτήσεων οι οποίες αποτελούνται από διπλά ψαλίδια μπροστά και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, ενώ συνδυαστικά με το, επίσης αναβαθμισμένο, σύστημα LDH (Lexus Dynamic Handling) η έκδοση 350 F Sport υπόσχεται και μια δυναμικότερη οδική συμπεριφορά.

Στην «καρδιά» της φιλοξενείται ένας V6 με ισχύ 306 ίππων και 375 Nm ροπής διαθέσιμης από τις 4.800 σ.α.λ. η οποία μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οχτώ σχέσεων.

Παράλληλα με την έκδοση RC 350 F-Sport, η Lexus θα παρουσιάσει και μια αμιγώς αγωνιστική, πρωτότυπη εκδοχή του μοντέλου με αφετηρία την κορυφαία RC F έκδοση και τα διακριτικά RC F GT3 η οποία από του χρόνου να λάβει μέρος σε αγωνιστικές διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο όπως ο 24ωρος αγώνας αντοχής στο Nurburgring και το Super GT στην Ιαπωνία.

Το RC F GT3 Concept έχει βάρος 1.249 κιλά ενώ χάρη στις παραπάνω από ορατές τροποποιήσεις στο αμάξωμά του το πλάτος του φτάνει τα 2,0 μέτρα, ενώ το προφίλ των διαστάσεων του συμπληρώνουν το μήκος των 4,7 μέτρων, το ύψος των 1,27 μ. και ένα μεταξόνιο 2,73 μέτρων.

Πέρα από τις σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες ενός αγωνιστικού GT3, καθοριστικό ρόλο στη νέα καριέρα του θα διαδραματίσει ο οχτακύλινδρος κινητήρας του γνωστού RC F ο οποίος, εδώ, σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του εξασφαλίζει στο RC F GT3 ισχύ 540 ίππων.

auto.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024