Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Qoros

Qoros

Μετά το λανσάρισμα της στην περσινή έκθεση της Γενεύης και την παρουσίαση του Qoros 3 Sedan, η κινεζική φίρμα επανέρχεται στην φετινή, 84η ελβετική έκθεση με την hatchback έκδοσή του η οποία θα διεκδικήσει μια θέση και στην ευρωπαϊκή αγορά. Με μήκος μικρότερο κατά 17,7 εκατοστά σε σχέση με το τετράθυρο μοντέλο, το Qoros 3 […]

Μετά το λανσάρισμα της στην περσινή έκθεση της Γενεύης και την παρουσίαση του Qoros 3 Sedan, η κινεζική φίρμα επανέρχεται στην φετινή, 84η ελβετική έκθεση με την hatchback έκδοσή του η οποία θα διεκδικήσει μια θέση και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Με μήκος μικρότερο κατά 17,7 εκατοστά σε σχέση με το τετράθυρο μοντέλο, το Qoros 3 Hatch έχει συνολικό μήκος των 4,438 μ. -δηλαδή περίπου κατά πέντε εκατοστά μικρότερο από το Skoda Rapid- ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 2,69 μέτρα.

Πέρα από τις διαστάσεις και τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εικόνα μιας πρακτικής μεσαίας πρότασης, το 3 Hatch διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό τροχούς 16 ιντσών ενώ, στις πλουσιότερες εξοπλιστικές εκδόσεις διατίθενται τροχοί 17 και 18 ιντσών.

Στο βασικό εξοπλισμό ανήκει επίσης και η οθόνη αφής 8 ιντσών μέσω της οποίας είναι διαχειρίσιμες οι λειτουργίες του infotainment και η οποία συνδυάζεται με μια οθόνη TFT 3,5 ιντσών όπου εμφανίζονται οι ενδείξεις της κεντρικής κονσόλας.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα το 3 Ηatch θα είναι διαθέσιμο με δύο τερτακύλινδρους κινητήρες βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων σε υπερτροφοδοτούμενη και ατμοσφαιρική εκδοχή. Η τελευταία συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και αποδίδει 126 ίππους και 155 Nm ροπής, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής κιβωτίου DCT, επίσης έξι σχέσεων.

Στην έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο και τον ατμοσφαιρικό κινητήρα το Qoros 3 Hatch επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 11,6 δευτερόλεπτα ενώ η τιμή κατανάλωσης καυσίμου ανέρχεται σε 6,3 λίτρα/100 χλμ.

Στην turbo έκδοση ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με το DCT κιβώτιο έξι σχέσεων ενώ η ισχύς του ανέρχεται σε 156 ίππους και 210 Nm ροπής. Το «sprint» από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 9,7 δευτερόλεπτα ενώ η κατανάλωση καυσίμου αυξάνεται στα 6,5 λίτρα/100 χλμ.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές του, υπενθυμίζεται ότι το Qoros 3 Sedan στο οποίο βασίζεται έχει κριθεί απο το «δικό μας» ευρωπαϊκό EuroNCAP ως ένα απο τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα.

auto.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024