Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Skoda

Skoda

Ορόσημο για τη σχεδιαστική εξέλιξη των μελλοντικών προτάσεων της Skoda πρόκειται να αποτελέσει το VisionC, το οποίο υιοθετεί τις διαστάσεις μιας παραδοσιακής μπερλίνας, την πρακτικότητας ενός hatchback αλλά και τις σχεδιαστικές συνήθειες ενός αυθεντικού coupe. Αν και πρωτότυπο, το VisionC έχει βασιστεί στην πλατφόρμα με την κωδική ονομασία MQB, ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά όπως το χαμηλό βάρος […]

Ορόσημο για τη σχεδιαστική εξέλιξη των μελλοντικών προτάσεων της Skoda πρόκειται να αποτελέσει το VisionC, το οποίο υιοθετεί τις διαστάσεις μιας παραδοσιακής μπερλίνας, την πρακτικότητας ενός hatchback αλλά και τις σχεδιαστικές συνήθειες ενός αυθεντικού coupe.

Αν και πρωτότυπο, το VisionC έχει βασιστεί στην πλατφόρμα με την κωδική ονομασία MQB, ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά όπως το χαμηλό βάρος και η υψηλή ακαμψία.

Αντιστοίχως, ο δυναμικός σχεδιασμός του αμαξώματος έχει οδηγήσει στη βελτίωση των αεροδυναμικών επιδόσεων, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ξεχωριστού μεν, εναρμονισμένου με τις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις δε, τετράτροχου.

Για του λόγου το αληθές, το Skoda VisionC θα εφοδιάζεται με έναν συμβατό με φυσικό αέριο TSI κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 110 ίππους και εκλύει μόλις 91 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

O συγκεκριμένος κινητήρας προέρχεται από την έκδοση G-TEC της Octavia, η οποία πλαισιώνει το VisionC στην 84η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ο συμβατός με το φυσικό αέριο TSI κινητήρας των 1,4 λίτρων χαρίζει στην Octavia G-TEC ένα φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ, καθώς οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεν ξεπερνούν τα 97 γρ./χλμ. Πλεονέκτημα θα πρέπει να θεωρηθεί και η αυτονομία, μια κας οι δεξαμενές βενζίνης και φυσικού αερίου επιτρέπουν την κάλυψη έως και 1.330 χιλιομέτρων.

Τα χαρακτηριστικά ενός τυπικού station wagon με τις εκτός δρόμου δυνατότητες ενός crossover, συνδυάζει με τη σειρά της η νέα Octavia Scout. Πέρα από το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης, η συγκεκριμένη έκδοση διακρίνεται χάρη στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος (17,1 εκατοστά) αλλά και τα σκουρόχρωμα πλαστικά προστατευτικά του αμαξώματός της.

Εξεζητημένα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά έχει να παρουσιάσει η έκδοση L&K της Octavia, ενώ εμπνευσμένες από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι οι νέες εκδόσεις Monte Carlo των Citigo, Yeti, και Rapid Spaceback.

Γ.Α

auto.in.gr

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024