Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BluePerformance: Απόλαυση προδιαγραφών EU6

BluePerformance: Απόλαυση προδιαγραφών EU6

Ένα από τα βασικότερα μειονεκτήματα των κινητήρων diesel, οι αυξημένες εκπομπές NOX, αποτελεί ήδη παρελθόν. Χωρίς να μετριάζεται η απόδοση ενός κινητήρα και κατά συνέπεια οι επιδόσεις του αυτοκινήτου, στον ήδη υπάρχοντα οξειδωτικό καταλύτη και στο φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων που, μεταξύ άλλων, περιορίζει το φαινόμενο της εκπομπής μαύρου καπνού από τις εξατμίσεις, έρχεται να προστεθεί […]

Ένα από τα βασικότερα μειονεκτήματα των κινητήρων diesel, οι αυξημένες εκπομπές NOX, αποτελεί ήδη παρελθόν.

Χωρίς να μετριάζεται η απόδοση ενός κινητήρα και κατά συνέπεια οι επιδόσεις του αυτοκινήτου, στον ήδη υπάρχοντα οξειδωτικό καταλύτη και στο φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων που, μεταξύ άλλων, περιορίζει το φαινόμενο της εκπομπής μαύρου καπνού από τις εξατμίσεις, έρχεται να προστεθεί ένας επιπλέον καταλύτης, ο οποίος παγιδεύει τα παραγόμενα από τη διαδικασία καύσης NOX.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρεται προαιρετικά στην 530d, την πετρελαιοκίνητη έκδοση της νέας Σειράς 5 που εξοπλίζεται με τον εξακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 3,0 λίτρων, αποδίδοντας 258 ίππους και καταναλώνοντας μόλις 5,5 λίτρα καυσίμου/100 χλμ.

Ο συγκεκριμένος καταλύτης, όπως άλλωστε και το φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων, δεν απαιτεί καμία απολύτως συντήρηση σε όλο τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου, ενώ ταυτόχρονα η λειτουργία του δεν προϋποθέτει την προσθήκη επιπλέον στοιχείων (π.χ. ουρία ή αμμωνία).

Την τεχνολογία BluePerformance συναντάμε και στην ΒΜW X5 xDrive35d, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση, αυτό που αναλαμβάνει να περιορίσει τις εκπομπές NOX είναι το σύστημα ψεκασμού ουρίας AdBlue.

Συγκεκριμένα, το διάλυμα του συστήματος AdBlue ψεκάζεται στο εσωτερικό του καταλύτη, διασπώντας -χάρη στη αμμωνία που περιέχει- τα οξείδια του αζώτου σε αβλαβή, για την ατμόσφαιρα, άζωτο και ατμό.

Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι κοινό. Φιλικά προς το περιβάλλον πετρελαιοκίνητα οχήματα με περιορισμένες εκπομπές NOX, που πληρούν από σήμερα προδιαγραφές οι οποίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να εφαρμοστούν το 2014.

auto.in.gr

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024