Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
VW

VW

Την νέα γενιά του Tiguan παρουσιάζει η VW στο “floor” της γερμανικής έκθεσης. Το γερμανικό SUV με την οικεία από το Cross Coupe GTE σχεδίαση έχει αυξήσει το μήκος του μεταξονίου κατά 7,7 εκ. στα 2,68 μ. το συνολικό του μήκος κατά 6,0 εκατοστά και κατά 3,0 σε πλάτος ενώ έχει μειώσει το ύψος του […]

Την νέα γενιά του Tiguan παρουσιάζει η VW στο “floor” της γερμανικής έκθεσης. Το γερμανικό SUV με την οικεία από το Cross Coupe GTE σχεδίαση έχει αυξήσει το μήκος του μεταξονίου κατά 7,7 εκ. στα 2,68 μ. το συνολικό του μήκος κατά 6,0 εκατοστά και κατά 3,0 σε πλάτος ενώ έχει μειώσει το ύψος του κατά 3,3 εκ. Παράλληλα έχει αυξήσει και την απόστασή του από το έδαφος κατά 1,1 εκ. στα 20 εκατοστά.

Παρά την αύξηση των διαστάσεων οι οποίες υπόσχονται μεγαλύτερη ευρυχωρία στο θάλαμο επιβατών που θυμίζει σχεδιαστικά το VW Golf και ενισχύουν τον όγκο του διαμερίσματος αποσκευών, κατά 145 λίτρα, στα 615 λίτρα και στα 1.665 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, το νέο Tiguan είναι και ελαφρύτερο κατά 50 κιλά χάρη στις εξασφαλίσεις της αρχιτεκτονικής MQB.

Τις προδιαγραφές του συμπληρώνουν μια σειρά κινητήρων βενζίνης και diesel Euro6 οι οποίοι προσφέρουν 24% επιπλέον αποδοτικότητα. Πρόκειται για TSI που ξεκινούν από τους 125 και φτάνουν τους 220 ίππους ενώ τις επιλογές diesel απαρτίζουν τέσσερις TDI από 115 έως 240 ίππους. Mε εξαίρεση τις βασικές εκδόσεις βενζίνης και diesel τα μηχανικά σύνολα, μπορούν να συνδυαστούν, προαιρετικά, με σύστημα τετρακίνησης 4Μotion.

Σε δεύτερο χρόνο το νέο Tiguan θα διατεθεί και σε επταθέσια έκδοση, αλλά και σε plug-in υβριδική η οποία θα συμπληρώσει τις επιλογές του και η οποία παρουσιάστηκε ως concept με τα διακριτικά GTE στην Φρανκφούρτη συνδυάζοντας έναν TSI 1,4 λίτρων με 156 ίππους και ηλεκτρικό μοτέρ προσφέροντας συνδυαστική ισχύ 218 ίππων. Το σύνολο υπόσχεται ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ. μέση κατανάλωση καυσίμου 1,9 λίτρα και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 42 γρ./χλμ.

Αποκαλυπτήρια στο γερμανικό floor και για το Golf GTI Clubsport, ως έκδοσης παραγωγής. Ξεκινώντας από το φεστιβάλ του Worthersee ως πρωτότυπο που σχεδιάστηκε για να γιορτάσει τα 40 χρόνια τoυ Golf GTI, η έκδοση παραγωγής προσφέρει 35 επιπλέον ίππους σε σχέση με την έκδοση Performance του γνωστού Golf GTI με την ισχύ του δίλιτρου turbo κινητήρα να σκαρφαλώνει στους 265 ίππους, ενώ υπάρχει και λειτουργία overboost η οποία θέτει στη διάθεση του οδηγού για διάστημα περίπου δέκα δευτερολέπτων, 290 και πλέον ίππους.

auto.in.gr

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024