Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Luca di Montezemolo:

Luca di Montezemolo: «Ανέκδοτο η χρήση εξομοιωτών στη Formula 1»

Υπέρ των δοκιμών εξέλιξης καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς τάχθηκε ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, χαρακτηρίζοντας «ανέκδοτο» την εξάρτηση της Formula 1 από τους εξομοιωτές.

Την άρση της απαγόρευσης των δοκιμών εξέλιξης των μονοθεσίων της Formula 1 καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ζητά ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, χαρακτηρίζοντας ανέκδοτο την εξάρτηση των ομάδων από τους εξομοιωτές.

«Είμαστε αναγκασμένοι να επενδύουμε τεράστια ποσά σε αυτές τις απαίσιες μηχανές, αντί να πραγματοποιούμε δοκιμές στο Fiorano ή στο Mugello. Αν κάποιος δεν έχει τα χρήματα για να κάνει δοκιμές, είναι καλύτερα να συμμετάσχει στο GP2, στα Karts ή να αρχίσει το μπάσκετ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ferrari.

O Luca di Montezemolo πρόσθεσε ότι οι δοκιμές εξέλιξης αποτελούν μια καλή ευκαιρία και για την προβολή των χορηγών, ενώ το κόστος τους είναι χαμηλότερο από το να στήνεις κάθε μήνα έναν εξομοιωτή.

«Είναι γελοίο από τη μία να μην επιτρέπονται οι δοκιμές και από την άλλη να δαπανούνται τεράστια ποσά στις αεροσήραγγες για την εξέλιξη της αεροδυναμικής, η οποία δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στα αυτοκίνητα παραγωγής», επεσήμανε ο Ιταλός υπογραμμίζοντας ότι το σκάνδαλο με τα ελαστικά της Pirelli θα είχε αποφευχθεί αν δεν είχαν απαγορευτεί οι δοκιμές εξέλιξης.

Οι κανονισμοί του 2014 προβλέπουν έναν περιορισμένο αριθμό δοκιμών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024