Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi

Audi

H πεντάθυρη και συνεπώς πρακτικότερη έκδοση του νέου A3 ξεχωρίζει από την παρουσία της Audi στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Το Α3 Sportback διατήρησε σχεδόν αναλλοίωτες τις εξωτερικές του διαστάσεις (μήκος 4,31 μέτρα), ωστόσο, περιόρισε κατά 90 κιλά το συνολικό του βάρους χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και χάλυβα υψηλής ανθεκτικότητας. Οι κινητήρες που […]

H πεντάθυρη και συνεπώς πρακτικότερη έκδοση του νέου A3 ξεχωρίζει από την παρουσία της Audi στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Το Α3 Sportback διατήρησε σχεδόν αναλλοίωτες τις εξωτερικές του διαστάσεις (μήκος 4,31 μέτρα), ωστόσο, περιόρισε κατά 90 κιλά το συνολικό του βάρους χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και χάλυβα υψηλής ανθεκτικότητας. Οι κινητήρες που το εξοπλίζουν προέρχονται με μικρές βελτιώσεις από το απερχόμενο μοντέλο, με εξαίρεση τον TFSI κινητήρα βενζίνης των 1,4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 140 ίππους και διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων.

Παράλληλα με την έκδοση Sportback, το δημοφιλές μικρομεσαίο hatchback της Audi υποδέχεται πανίσχυρο και αποκλειστικά τετρακίνητο S3. Το γερμανικό hothatch εξοπλίζεται με ένα νέο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1.984 κ.εκ., ο οποίος με τη βοήθεια ενός υπερσυμπιεστή αποδίδει 300 ίππους και 380 Nm ροπής. Το νέο S3 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου δεν ξεπερνά τα 6,9 λίτρα/100 χλμ.

Αντίστοιχες είναι και οι προδιαγραφές του RS5 Cabriolet, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν οκτακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 4,2 λίτρων, η ισχύς του οποίου φτάνει τους 450 ίππους.

Την εξέλιξη ενός ακόμη SUV, καθώς και ενός νέου TFSI κινητήρα τριών κυλίνδρων προμηνύει το υβριδικό crosslane coupe. Με μήκος 4,2 μέτρων και βάρος, που χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, ανθρακονημάτων και άλλων συνθετικών υλικών δεν ξεπερνά τα 1.390 κιλά, το πρωτότυπο Audi εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύνολο, το οποίο αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων και δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 177 ίππους, γεγονός που επιτρέπει στο crosslane coupe να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα. Με τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου να εξασφαλίζουν αυτονομία 86 χιλιομέτρων, το υπό εξέλιξη SUV της γερμανικής φίρμας καταναλώνει 1,1 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα και εκλύει 26 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα σε κάθε ένα από αυτά.

Η αναβαθμισμένη έκδοση του R8 V10, με το νέο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και τους LED προβολείς και το πρωτότυπο SQ5 TDI με τον πετρελαιοκινητήρα των 3,0 λίτρων και την ισχύ των 313 ίππων, συμπληρώνουν τον κατάλογο με τις πρεμιέρες που επεφύλασσε η Audi για την έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Γ.Α

auto.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024