Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
BMW

BMW

H πρωτότυπη εκδοχή της Σειράς 1 GT ξεχωρίζει από την παρουσία της BMW στο Παρίσι. Το Concept Active Tourer, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, χαρακτηρίζεται από το ενός όγκου αμάξωμα και τη λειτουργικότητα του θαλάμου επιβατών. Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί και το υβριδικό σύνολο με το οποίο εφοδιάζεται, καθώς συνδυάζει ένα νέο, τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης […]

H πρωτότυπη εκδοχή της Σειράς 1 GT ξεχωρίζει από την παρουσία της BMW στο Παρίσι. Το Concept Active Tourer, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, χαρακτηρίζεται από το ενός όγκου αμάξωμα και τη λειτουργικότητα του θαλάμου επιβατών.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί και το υβριδικό σύνολο με το οποίο εφοδιάζεται, καθώς συνδυάζει ένα νέο, τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης τεχνολογίας TwinPower Turbo με ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Η απόδοση του νέου υβριδικού συνδυασμού της BMW φτάνει τους 190 ίππους, γεγονός που χαρίζει στο φουτουριστικό πρωτότυπο εξαιρετικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 8 δευτερόλεπτα).

Παράλληλα, η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου δεν ξεπερνά τα 2,5 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 60 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου του Concept Active Tourer εξασφαλίζουν αυτονομία 30 χιλιομέτρων, όπως άλλωστε και τη δυνατότητα φόρτισης μέσω οικιακού δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Για πρώτη φορά στο Παρίσι παρουσιάζονται, ωστόσο, και οι τετρακίνητες εκδόσεις της Σειράς 1. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης προσφέρεται προαιρετικά στις εκδόσεις 120d και M 135i, προσαρμόζοντας την κατανομή της ροπής στις συνθήκες κίνησης.

Ταυτόχρονα, η πετρελαιοκίνητη γκάμα της μικρομεσαίας BMW αποκτά μία ακόμη έκδοση. Η 114d εφοδιάζεται με το μέχρι σήμερα γνωστό πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων, η μέγιστη ισχύς του οποίου έχει περιοριστεί στους 95 ίππους. Εξίσου χαμηλές είναι και οι ενεργειακές απαιτήσεις της συγκεκριμένης έκδοσης, καθώς η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου κυμαίνεται μεταξύ 4,1 και 4,3 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Γ.Α

auto.in.gr

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024