Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford

Ford

Ένα τρικύλινδρο μοτέρ μόλις 999 κ.εκ. φιλοδοξεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της τέταρτης κατά σειρά γενιάς του Ford Mondeo. Αναλυτικότερα, το νέο Ford Mondeo αγγίζει σε μήκος τα 4,8 μέτρα, παρά το γεγονός ότι το μεταξόνιο διατηρήθηκε σταθερό στα 2,85 μέτρα. Αν και όπως όλα δείχνουν το δάπεδο πάνω στο οποίο «χτίστηκε» η νέα […]

Ένα τρικύλινδρο μοτέρ μόλις 999 κ.εκ. φιλοδοξεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της τέταρτης κατά σειρά γενιάς του Ford Mondeo.

Αναλυτικότερα, το νέο Ford Mondeo αγγίζει σε μήκος τα 4,8 μέτρα, παρά το γεγονός ότι το μεταξόνιο διατηρήθηκε σταθερό στα 2,85 μέτρα.

Αν και όπως όλα δείχνουν το δάπεδο πάνω στο οποίο «χτίστηκε» η νέα πρόταση της Ford προέρχεται από τη σημερινή γενιά του αυτοκινήτου, η πίσω ανάρτηση των πολλαπλών συνδέσμων έχει ανασχεδιαστεί, υιοθετώντας στοιχεία που συναντάμε σε πολυτελέστερες επιλογές της εν λόγω κατηγορίας.

Στο εσωτερικό, η περαιτέρω αναβάθμιση των υλικών και γενικότερα της ποιότητας κατασκευής αποτέλεσε τoν πρωταρχικό στόχο της Ford, ενώ δεδομένη –μετά και τη νέα αύξηση του μήκους- θα πρέπει να θεωρείται η άνεση και ευρυχωρία.

Η μεγαλύτερη έκπληξη, ωστόσο, κρύβεται κάτω από το μακρύ καπό του πλήρως ανασχεδιασμένου αμαξώματος. Ο λόγος για τον τρικύλινδρο και αποκλειστικά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 999 κ.εκ., ο οποίος θα αποτελέσει την βάση στην γκάμα του νέου Ford Mondeo.

O ΕcoBoost του 1,0 λίτρου –γνωστός από την παρουσία του στο Focus- θα αποδίδει 125 ίππους και 170 Nm ροπής (200 Nm σε λειτουργία Overboost), εξασφαλίζοντας χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εξίσου περιορισμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (130 γρ./χλμ.).

Την βενζινοκίνητη γκάμα του νέου Ford Mondeo θα συμπληρώσουν οι κινητήρες EcoBoost των 1,6 και 2,0 λίτρων, ενώ αντίστοιχης χωρητικότητας θα είναι και οι εκδόσεις πετρελαίου του δημοφιλούς sedan.

O τρικύλινδος EcoBoost των 999 κ.εκ. αποτελεί τον μεγάλο πρωταγωνιστή και στην περίπτωση του ανανεωμένου Fiesta, αποδίδοντας -ανάλογα με την έκδοση-100 ή 125 ίππους.

Κατά τ’ άλλα, στο δημοφιλές «μικρό» της Ford ξεχωρίζουν οι ανασχεδιασμένες επιφάνειες του αμαξώματος, όπως η τραπεζοειδής μάσκα του μπροστινού τμήματος και τα φώτα ημέρες τεχνολογίας LED και ο επικαιροποιημένος εξοπλισμός. Στον τελευταίο μάλιστα περιλαμβάνεται το Active City Stop, σύστημα που αποτρέπει τις συγκρούσεις σε χαμηλές ταχύτητες κίνησης, ακινητοποιώντας αυτόματα το αυτοκίνητο.

Γ.Α

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024