Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Jaguar

Jaguar

Μία από τις αδιαμφισβήτητα λαμπερότερες πρεμιέρες της γαλλικής έκθεσης και δικαιωματικά το επίκεντρο της παρουσίας της Jaguar στο Παρίσι, είναι η νέα F-Type, το νέο διθέσιο sportscar της βρετανικής φίρμας που υπόσχεται να επαναπροσεγγίσει την ταυτότητά της σε οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα του παρελθόντος όπως η εμβληματική E-Type. Στα χαρακτηριστικά που θα κληθούν να στηρίξουν τον παραπάνω […]

Μία από τις αδιαμφισβήτητα λαμπερότερες πρεμιέρες της γαλλικής έκθεσης και δικαιωματικά το επίκεντρο της παρουσίας της Jaguar στο Παρίσι, είναι η νέα F-Type, το νέο διθέσιο sportscar της βρετανικής φίρμας που υπόσχεται να επαναπροσεγγίσει την ταυτότητά της σε οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα του παρελθόντος όπως η εμβληματική E-Type.

Στα χαρακτηριστικά που θα κληθούν να στηρίξουν τον παραπάνω ισχυρισμό, εκτός από τα σχεδιαστικά στοιχεία που συνθέτουν την sport σιλουέτα του διθέσιου και αρχικά, μόνο roadster μοντέλου, σίγουρα θα πρέπει να συμπεριληφθεί η κατασκευή του αμαξώματος εξολοκλήρου από αλουμίνιο. Αυτό, έχοντας ως αποτέλεσμα τη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα και σε συνδυασμό με την sport διαμόρφωση και τους ισχυρούς κινητήρες υπόσχεται εκρηκτικές επιδόσεις για τους υποψήφιους ιδιοκτήτες της.

Για του λόγου το αληθές και οι τρεις εκδόσεις κινητήρα στις οποίες θα είναι διαθέσιμη η F-Type ολοκληρώνουν το sprint από 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο που κυμαίνεται στην τιμή των πέντε δευτερολέπτων. Αναλυτικότερα, η βασική έκδοση, F-Type, εφοδιάζεται με V6 κινητήρα 3,0 λίτρων με απόδοση 340 ίππων η οποία επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα, φτάνει την τελική ταχύτητα των 260 χλμ./ώρα και εκλύει 209 γρ./χλμ διοξεδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Ψηλότερα στην γκάμα η F-Type S εφοδιάζεται με μία αναβαθμισμένη εκδοχή του παραπάνω κινητήρα με απόδοση 380 ίππων. Οι επιπλέον 40 ίπποι μειώνουν το χρόνο επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα στα 4,9 δευτερόλεπτα αυξάνοντας παράλληλα την τελική ταχύτητα που στην F-Type S ανέρχεται σε 275 χλμ./ώρα αλλά και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που «σκαρφαλώνουν» στα 213 γρ./χλμ.

Την κορυφαία έκδοση, F-Type V8 S η οποία, όπως υποδηλώνουν και τα διακριτικά της, θα εξοπλίζει ένας νέος V8 κινητήρας με απόδοση 495 ίππων και 625 Nm ροπής. Η F-Type V8 S επιταχύνει απ 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα, φτάνει την τελική ταχύτητα των 300 χλμ./ώρα και εκλύει 259 γρ./χλμ. διοξείδιο του άνθρακα.

Όλες οι εκδόσεις κινητήρα του βρετανικού roadster εξοπλίζονται με κιβώτιο Quickshift οχτώ σχέσεων. Το sport προφίλ της F-Type συμπληρώνει η ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια αλουμινίου το ενεργό σύστημα εξαγωγής και η παρουσία μια ενεργής αεροτομής στο πίσω τμήμα που αυξάνει την κάθετη δύναμη κατά 120 κιλά.

N.K

auto.in.gr

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024